Aralarında Düzce’nin de bulunduğu 51 ilde uygulanması planlanan Bütünşehir kavramını Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a sorduk. Bütünşehir nedir, Düzce’ye kazanımları ne olur sorularına açıklık getiren Korkmaz, bütünşehirle hem eleman hem de kaynak israfının önüne geçilerek daha kolay koordinasyon sağlanacağını bildirdi.

KAYNAK VE ELEMAN İSRAFI ÖNLENECEK

Korkmaz, “İçi tam olarak doldurulmuş değil. Biz illerin tüm planlamasını bir merkezden yapılsın istiyoruz. Bunu seçilmiş insanlar ve meclisler tarafından yapılsın istiyoruz. Bir ili planlıyorsunuz ama bir keşmekeşlik ve muazzam bir kaynak ve eleman israfı. Bunun için büyük şehirler oluştuk bu da bir nevi büyükşehir projesi. Temel mantık: “bütün sınır için kalanlar bir merkezden plansın ve kaynak israfı azalarak daha iyi hizmet gitmesi. Büyükşehirler bir sıkıntı yaşanmıyor. Bölge bölge birkaç şehirde bir vali olabilir. Oda seçimle iş başına gelecek şekilde. Daha mobilize ve daha hızlı karar alma ve uygulama yetkisine sahip ekipler oluşturulacak. Kaynaklar onlara daha rahat aktarılacak.” dedi.
Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılacak olan İl Genel Meclisinin yerini belediye meclislerinin alacağını hatırlatan Korkmaz, yönetim anlayışında bir sıkıntı doğurmayacağını belirtti.

KÜLFETİ DE VAR RAHMETİ DE

Korkmaz, “Bunun külfeti de var rahmeti de var. Su ve diğer vergileri verecek ancak başka hizmet alacak. Standartları yükselecek. Köylünün kazanacağı çok şey olacak. Köylünün imkanları ve standartları daha da yükselecek.” dedi.

SEÇİME KADAR BİTECEK

Korkmaz Düzce de ölü yatırımlardan biri olan kültür merkezi için hiçbir sorun kalmadığını belirterek seçime kadar bitirileceğini söyledi.
Korkmaz, “Şuanda herhangi bir engel yok. Bürokrasi engelinin ve hukuki prosedürü kolay aşamazsınız: “bu bir hukuki süreç.” O da bitti. Parası da var kısa sürede başlayıp bitecek. Seçimlere girdiğimizde orası da bitecek.” diye konuştu.



Haber: S. KAŞKIR