Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Ocak ayında yüzde 15.5'e ulaşan işsizliğin, Nisan ayı ile birlikte düşmeye başladığını söyledi. Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda işsizliği ele alacaklarını belirten Çelik, toplantıda önümüzdeki dönemde alınması gereken konuların da ele alınacağını ifade etti.

Çelik, önümüzdeki pazartesi günü mevcut işsizlik tablosunun Bakanlar Kurulu toplantısında enine boyuna ele alınacağını anlattı. Konuyu bütün ayrıntılarıyla ele alacaklarını söyleyen Çelik, toplantıda önümüzdeki dönemde alınması gereken konuların da konuşulacağını ifade etti.

“İşsizlik giderek azalıyor.”

Türkiye'de işsizliğin sürekli yüzde 9-10'lar seviyesinde olduğunu hatırlatan Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Ocak ayında yüzde 15.5'e çıkmasının küresel ekonomik krizle birlikte mevsimsel etkinin de bulunduğunu anlattı. İstihdama yönelik tedbirler aldıklarını belirten Çelik, "Kısa Çalışma Ödeneğinden verim alacağımız bir döneme girildi. İşsizlik ödeneğini alanların sayısı git gide azalmaya başladı. Nisan ayı ile birlikte sürecin daha iyi olacağına inanıyorum. Kış mevsiminden çıkışla birlikte işsizlikte azalacağına inanıyorum. Nisan Mayıs ayı verileri daha düşük çıkacağı kanaatindeyim." dedi.