Trafiğe kapatıldığı zaman esnafların tepkisine neden olan Hükümet Sokak, İsmail Bayram'ın Belediye Başkanı olmasıyla birlikte açılmayı bekliyor. Belediye Başkanı Mehmet Keleş zamanında trafiğe kapatılarak tepki toplayan sokağın açılması konusunda İsmail Bayram'ın esnaflara sözverdiği öğrenildi. Belediye Başkanı adaylığı sırasında mahalleleri tek tek gezen İsmail Bayram Hükümet Sokak esnafına, göreve geldiği gibi sokağın yeniden trafiğe açılacağını söylemişti. Sokaktaki esnaflar ise şimdi İsmail Bayram'ın sözünü tutmasını istiyor.

“Bayram, sokağın açılacağını söyledi.”

İsmail Bayram'ın kendilerine sokağın yeniden açılması noktasında söz verdiğini belirten Hükümet Sokak esnafı, “ Biz, verilen sözün tutulmasını istiyoruz. Bize bu sokağın yeniden trafiğe açılacağı noktasında İsmail Bayram söz vermişti. Hatta ilk iş olarak sokağın trafiğe açılması için işlemlere başlayacağını belirtti. Bizde sözün tutulmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gerekli yerlere başvurumuzu yaptık.”

Bazı esnaflarda sokağın yeniden trafiğe açılması için zamanında gerekli kurumlara başvurduklarını belirterek, “Biz, sokağımızın trafiğe açılması için gerekli yerlere başvurumuzu yaptık. Sokağımızın yeniden trafiğe açılmasını istiyoruz. Çünkü satışlarımız artık durma noktasına geldi. Sokak ya yeniden trafiğe açılsın, ya da tam olarak trafiğe kapatılsın. Buraya gelişigüzel park yapan araçlar yüzünden sokağın görünümü de olumsuz durumda.” ifadelerini kullandı.

Bazı esnaflar dükkanlarını kiralığa çıkardı.

Hükümet Sokağın trafiğe kapatılmasıyla birlikte zor günler yaşayan esnaflar batınca dükkanlarını kiralığa çıkardı. Sokağın trafiğe kapatılmasıyla birlikte dükkan fiyatları da değerinin altına satılıyor.