Kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi polis, hemşire, öğretmen ve din görevlisinden oluşan 1.5 milyon memurun yüzünü güldürdü. Buna göre; bu memurların maaş ve ikramiyesi yüzde 20 artacak. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği kamu çalışanlarını ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesinin tüm memurları kapsamaması tepki çekti.

 “Ek göstergeleri çok düşük olan memurlarımız unutuldu”
Türk Büro-Sen Düzce İl Temsilcisi Temel Kırali, yaptığı yazılı basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Polis, hemşire, din görevlisi, öğretmen ve diğer idarecilerimizin ek göstergelerini 3600 puana çıkartacağız” açıklamasını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Bu açıklamalar memurlarımız adına olumlu gelişmeler olmakla beraber eksik kalmıştır. Hiç ek gösterge alamayan ve ek göstergeleri çok düşük olan memurlarımız unutulmuştur. Ek gösterge meselesi bir bütün olarak ele alınmalı, tüm unvanlara ek gösterge verilmeli ve ek gösterge hakkından yararlanamayan memur kalmamalıdır. Bu durum anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı olup, aynı kurumlarda görev yapan memurlar arasında da çalışma barışının bozulmasına sebep olmaktadır. Hükümet yetkilileri bu eşitsizliği acilen çözüme kavuşturmalı ve memurlarımızın mağduriyetlerini ivedilikle gidermelidir.”

“3600 ek gösterge artışı tüm memurlarımızı kapsamalı”
Hayata geçirilecek olan düzenlemenin belirli meslek grupları ile sınırlı kalmaması gerektiğinin altını çizen Kırali, şunları kaydetti: “Enflasyon ve vergi dilimleri ile memurlarımızın maaşlarına yapılan artışlar geri alınmakta, memurlarımız neredeyse yoksulluk sınırında bir hayat idame ettirmeye çalışmaktadır. Çalışırken bir çok zorluk yaşayan memurlarımız, maaş haricindeki ödemelerin emekliliğe sayılmaması sebebiyle emekli olamamaktadır. Emekli olanlar ise ek iş yapmaktadır. Bu sebepler de göz önünü alınmalı ve sayın cumhurbaşkanının açıkladığı 3600 ek gösterge artışı tüm memurlarımızı kapsamalıdır. Hiç ek gösterge alamayan memurlarımız da bu haktan faydalanmalıdır.”

“Memurlarımız mesleklerine göre ötekileştirilmemeli”
Türk Büro-Sen olarak hükümet yetkililerine seslenen Türk Büro-Sen Düzce İl Temsilcisi Temel Kırali, “Artan döviz ile temel gıda, barınma ve ulaşım ücretlerine ciddi zamlar gelmiştir. Ancak memurların aldıkları zamlar çoktan erimiştir. Memurlarımız çok zor şartlarda hayatlarına devam etmektedir. 3600 Ek gösterge uygulaması tüm memurlara verilmeli ve bu hak seçimlerden önce hayata geçirilmelidir. Meslek grupları arasında ayrımcılık yapılmamalı, memurlarımız mesleklerine göre ötekileştirilmemelidir.” ifadelerine yer verdi.

Haber: C.ÜSTÜNER