Düzce Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler ile Çağdaş Gençlik üyeleri Mersin’in Tarsus İlçesinde öldürülen Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayetine tepki gösterdi.

Topluluk Anıtpark Meydanı’nda Özgecan Aslan hazırladıkları pankart ve fotoğraflarla bir araya geldi. çağdaş Gençlik adına basın açıklaması yapan üniversite öğrencisi Büşra Üçüncü, hükümetin yasalarına ve uygulamalarını tepki gösterdi. “Ak Parti iktidarı bozulan kamu düzenini torba yasayla hak ve özgürlükleri daha da daraltarak hayatı tehdit eden sorunları basit polisiye tedbirlerle sağlamaya çalışmaktadır. Ülkenin her köşesinde haksızlığa uğramış grupların taleplerini adalet arayışlarını içeren eylemlere en azından kulak vermek ellerindeki bildirileri okumalarına fırsat tanımaları gerekirken göstericileri su ve gaz dumanının içinde bırakmak sakat bırakırcasına dayak atmak gerilimi tırmandırmaktan ve nefret duygusu yaratmaktan başka bir şey yaratmıyor. Toplumu sadece kendisine oy verenlerden ibaret gören bu anlayışla iktidar olunamaz. Çağdaş yaşamın gerekliliğini sağlayan anlayışlar yerine din eksenli otoriter bir devlet yerleştirme anlayışı 19.yüzyıl yönetim anlayışıdır.”
Üçüncü ayrıca kadınları korumak için herkesi medeni kanunu korumaya devam etti.Açıklama alkışlarla son bulurken topluluk alkış ve sloganlarla eylemini sürdürdü.

Tepki gösterisi Anıtpark Meydanı’ndan Gaziantep Caddesi’ne kadar güvenlik güçleri eşliğinde yapılan yürüyüşle son buldu.

Haber:Y.SEVER