MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Vardan Vali Vasip Şahin’i ziyareti sırasından yaptığı açıklamada 12 Haziran seçimlerinin bir dönüm noktası olduğunu fakat seçimin ardından yaşanan krizin üzücü olduğunu vurguladı. Vardan, seçilmiş insanların kendi vazifelerini yapmak istemediklerini belirtirken, sorunun çözülmemesi halinde bir tarafı eksik hükümet olacağını vurguladı.

“12 Haziran seçimleri eşik atlama dönemiydi. Bunun bir benzerini referandumda yaşadık. Referandumda başarılı bir sınav vermiştik. İstikrarın sürmesi adına halkın büyük katılımı ile gerçekleştirildi. Geleceğe yönelik umut dolu bir tablo olarak görüyorum. Ama seçim sonrası yaşananlar biraz üzücü. Seçilmiş insanların vazifelerini yapmamaları üzücü bir durum. Bu sıkıntı da mecliste çözülecek. Çözüm olmazsa ne olur. Çözüm olmazsa hükümet kurulur yoluna devam eder. Fakat hükümetin bir yanı eksik kalır. İktidarın olduğu yerde muhalefetin de olması lazım.”
Ziyaret ile ilgili de bilgiler veren Vardan, Düzce’de gelen idare kurulu toplantılarını yapacaklarını ve Düzce’nin dikkatleri üzerine toplaması için bu toplantıyı burada gerçekleştirdiklerini vurguladı.
Ziyaret ile ilgili konuşan Vali Vasip Şahin ise MÜSİAD’ın Türkiye için önemli bir kuruluş olduğunu ve hem ekonomik hem de siyasi ve sosyal yönden çözüm önerilerine açık ve çözüm üretici bir kurulu olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından hediyeler verildi.
Daha sonra Belediye Başkanı İsmail Bayram’ı ziyaret eden Vardan ve yönetim Kurulu üyeleri Başkan Bayram’dan çalışmalar ve Düzce’nin ekonomik durumu hakkında bilgiler aldı. 

Daha sonra Ticaret Sanayi Odası’nı da ziyaret eden Vardan ve yönetim kurulu, burada da Düzce’deki ticaret ve sanayisinin ne durumda olduğunu ve yatırım yapılması halinde neler kazanılacağının bilgilerini aldılar.

Öğleden sonra da Düzce MÜSİAD Üyesi olan sanayi kuruluşlarını gezen Vardan, fabrikalar ile ilgili bilgiler aldı ve daha fazla nasıl gelime kaydedilmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.

Haber; R. BAL