Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çocuk İstismarı Kanun Tasarısı ile çocuklara tecavüz ve öldürmede hapis cezasının 50 yıla çıkarıldığını ve kimyasal hadımın geldiğini söyledi.

“En ağır cezayı vereceğiz”
Başbakan Yardımcısı Akdağ, TBMM Madde Bağımlıları Araştırma Komisyonunda Çocuk İstismarı Kanun Tasarısı hakkında bilgi verdi. Akdağ, "Cezaları ağırlaştırdığımız bir alan olacak, taslağımızda bunlar var. Tabii ki yüce Meclisimizin takdirine getirmiş oluyoruz. Cezaların ağırlaştığı bölüm, özellikle çocuklara ağır tecavüz vakaları ve öldürme vakalarında ciddi ağırlaştırmalar getiriyoruz. Öyle ki bazı alanlarda müebbet hapse, bazı alanlarda ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar cezalar getiriyoruz. Türk Ceza Kanunu'nda en ağır cezayı bir çocuğa tecavüz etme ve onu öldürme suçuna verecek şekilde ceza getiriyoruz.

Kimyasal kastrasyon nedir?
Kimyasal kastrasyon, her iki yumurtalığın da çıkarılarak testosteron ve östrogen adlı hormonların salgısını durdurma işlemine hadımlaştırmaya denir. Uzun süredir bilinen ve uygulanan bir işlemdir. Kölelik devirlerinde, kölelerin sahiplerinin ırklarını bozmasını önlemek amacıyla bu yola başvurmuştur. Yine, kiliselerde koroda şarkı söyleyen erkek çocukların seslerinin bozulmaması için kastrasyon yapılmakta ve seslerinde bir değişikliğin meydana gelmediği görülmekteydi. Kastrasyon, genellikle her yaşta yapılabilir."
(Haber: Milliyet)