Son zamanlarda kamuoyunda tartışılan mülteciler konusu Cuma hutbesine taşındı. Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan cuma hutbesinin konusu 'İmanımızın ve insanlığımızın imtihanı: Mülteciler' olarak belirlendi. Hutbede Medineli Ensar'ın, Mekkeli Muhacirlere nasıl sahip çıktığından bahsedildi. Mekkelilere gönülden sahip çıkan Medinelilerin fedakarlığı yüzyıllar boyu tüm Müslümanlara örnek olduğu dile getirildi. Hutbede, "Merhametimize sığınan, bizden yardım uman her bir can, imanımız, İslam'ımız ve insanlığımızın bir imtihanıdır" ifadelerine yer verilerken mültecilerin önemi anlatıldı.

Milletimizin bu alicenaplığına gölge düşürecek birtakım olumsuzluklara üzüntüyle şahit olunmaktadır
Son yıllarda Türkiye’nin de arasında yer aldığı coğrafyada meydana gelen iç savaş, vahşet ve katliamlardan kaçan milyonlarca savaş mağdurunun zorunlu olarak Türkiye’ye sığındığı ifade edilerek, “Milletimiz, yeryüzündeki bütün toplumları kıskandıracak bir cömertlikle kendilerine yardım elini uzatmıştır. Onları en güzel şekilde ağırlamıştır. Ancak son zamanlarda milletimizin bu alicenaplığına gölge düşürecek birtakım olumsuzluklara üzüntüyle şahit olunmaktadır.” denildi

Kardeşlik ve misafirperverliğimize yönelik bir algı operasyonu yürütülmektedir
Kimi çevrelerce Türk insanının kardeşlik ve misafirperverliğe yönelik bir algı operasyonu yürütüldüğünün altı çizilerek, “Çoğu mesnetsiz iddia ve paylaşımlarla kin ve nefret duyguları körüklenmeye, milletimizin birlik ve beraberliği, huzur ve muhabbeti zedelenmeye çalışılmaktadır. Bu konuda her mümin kardeşimiz dikkatli ve ferasetli olmak durumundadır.” İfadelerine yer verildi.

Misafir kardeşlerimizi külfet değil, rahmet vesilesi olarak görelim
‘Misafir mültecilerin külfet değil, rahmet vesilesi olarak görelim.’ çağrısının yapıldığı hutbede şu mesaj verildi:
“Bazılarının yanlışlarını tamamına yüklemeyelim. ‘Allah hiç kimseye, hiçbir millete böyle ağır bir imtihan yaşatmasın!’ diye dua edelim. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte milletçe bizi ayakta tutan ve en fazla ihtiyaç duyduğumuz değerlerin feraset, basiret ve sağduyu olduğunu unutmayalım. Bilelim ki; kardeşliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz, huzurumuz bizlere emanettir. Merhametimize sığınan, bizden yardım uman her bir can, imanımız, İslam'ımız ve insanlığımızın bir imtihanıdır.”

Haber:Y.SEVER