Gezer ilk açıklamasında Düzce'nin huzur ve güveninin tesisi için tüm personelimizle 24 saat görev yapacağız dedi.
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Ali Gezer Düzce'ye geldi ve görevine başladı.
İl Emniyet Müdürlüğü önünde Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri ve ilçe Emniyet Amirleri tarafından karşılanan Gezer tören mangasını selamladıktan sonra makamına çıktı.
1962 Kahramanmaraş doğumlu olan Gezer 1986 yılında Polis Akadamemisini bitirdi. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli seminerlere katıldı. Sırasıyla Güvenlik Darie Başkanlığı, 1989-90 yılları arasında Van Emniyet Müdürlüğü, 1990-95 yılları arasında Elazığ, 95-2006 yılları arasında Adana, 2006.2009 yılları Malatya Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Gezer. 2009-2010 yılları arasında Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yaptı.
Evli ve üç çocuk babası olan Yeni Emniyet Müdürü Ali Gezer son kararnameyle Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.
İl Emniyet Müdürü Ali Gezer makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Bu bir bayrak yarışıdır bu gün görev bize verildi. Bizden önce görev yapan müdürlerimizin bıraktığı yerden bayrağı alıp daha yukarlarıya çıkarmanın gayretinde olacağız. Huzur ve güvenin tesisi için tüm personelimizle fedakarca çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bundan emin olabilirsiniz. Benim idari formasyonun budur. 24 saat telefonum açık hem halkımızla hemde basın mensuplarımızla irtibat halinde olacağım dedi. Daha önce Düzce'ye hiç gelme fırsatı olmadığını belirten Gezer kararname çıktıktan sonra Düzce'nin genel yapısı coğrafi ve kültürel yapısı hakkında ön bilgeleri topladım dedi.