İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve İYİ Parti Akçakoca İlçe Başkanı Behçet Alkan Lokum yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Akçakoca’daki huzurevinin yıkılması ve huzurevi sakinlerinin mağduriyetinin giderilmesi ile ilgili olarak Ankara'da temaslarda bulundu.
İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve beraberindekiler, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ndeki temaslarına İYİ Partili meclis üyeleri ile bir araya gelerek başladı. İYİ Parti Grup Başkanı Adnan Beker ve meclis üyesi Kerem Erdem ile görüşen Düzce heyeti, Akçakoca Huzurevi konusunda destek istedi.


Ardından CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret eden İYİ Partililer, huzurevinin yıkılıp yeniden inşa edilmesi süresince huzurevi sakinlerinin halihazırda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bakanlıkla yaptığı protokol gereği, 29 yıllığına devraldığı Akçakoca MTA (Maden Tetkik Arama Enstitüsü) Eğitim ve Dinlenme Tesisleri'nde konuk edilmesi talebini iletti.
Ankara'daki görüşmelerine ilişkin bir değelendirmede bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, "Ankara Büyükşehir belediye meclis üyelerimize ve Adnan Beker'e Akçakoca Kızılay huzurevinin durumunu anlattık. Kızılay’ın huzurevini yıkıp yeniden yapımına kadar MTA'da kalmalarını talep olarak masaya koyduk. Konu, üzerinde müspet manada görüşülmeye uygun bulundu. Hafta içi Akçakoca İlçe Başkanımız Behçet Alkan Lokum ile beraber Kızılay yetkilileri ile görüşüp Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile hep birlikte bir görüşme organize ederek konuyu sonuca bağlayacağımızı planlıyoruz. Huzurevi konusunun müspet sonuçlanması için Kızılay’ın da yapıcı ve somut adımlar atacağını umuyoruz." dedi.