22 Ekim’de yapılacak Düzce Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi oda yönetiminde söz sahibi olmak isteyenler listelerini oluşturmaya başladı. Her ne kadar AK Partili siyasiler, seçime müdahil olmayacakları yönünde açıklama yapsa da mevcut yönetimin şuana kadar ki karnesi buna pek de müsaade edilmeyeceği izlenimini veriyor.

Özlü kötü gidişata son vermek istedi
Göreve geldikleri günden itibaren Oda Başkanı Fahri Çakır ile meclis yönetim ve üyelerinin kısır çekişmelerle gündemden düşmemesi, iş dünyasının sorunlarına yeteri kadar kulak verilmemesi, Başkan Çakır’ın icraatlarının meclis üyeleri tarafından eleştirilere maruz kalması üzerine yaşanan olumsuzluklar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de dikkatinden kaçmadı.

Bulunmaz bir fırsat oluşturdu
Düzce’deki işverenlerin sıkıntılarından kaynaklı kötü gidişata son vermek isteyen ve iş dünyasının daha iyi bir noktaya gelmesi için kolları sıvayan Özlü, ilk olarak Düzce Üniversitesi’nde oda işbirliğinde sanayi şurası gerçekleştirerek Düzce ekonomisini masaya yatırmıştı. Bakanlığın üst düzey bürokratlarını Düzce’deki şirketlerin yöneticileriyle buluşturan Özlü, sorun ve taleplerin karşılıklı birebir iletilmesi için bulunmaz bir fırsat hazırlamıştı.

Hesap krizi Özlü’yü üzdü
Uzun süren toplantının ardından şuraya katılan bakanlık yetkililerine verilen yemek davetiyle ortaya çıkan hesap krizi ise Özlü’nün keyfini kaçırdı. D-100 karayolu kenarındaki bir restaurantta yenilen yemeğin ardından ödeme alamayan işletme, bir süre sonra Düzce TSO’dan hesabın ödenmesini istedi. Ancak şura organizasyonunda da sınıfta kalan meclis ve oda yönetimi yenilen yemeğin ödemesi konusunda da ters düştü. Başkan ve meclis arasındaki uyuşmazlık nedeniyle hesabın ödenmediğini öğrenen Bakan Özlü yaşananları üzüntüyle karşıladı. Bakanlık bürokratlarını Düzce sanayisinin ayağına getiren Özlü’nün iyi niyetli çabaları karşısında yaşanan bu tatsız hadise, Bakan’ın Düzce TSO’ya mesafeli durmasına yol açtı.

Sadece Düzce TSO’ya gitmedi
Bu durum Özlü’nün Türkiye’nin farklı vilayetlerinde Ticaret ve Sanayi Odalarına yaptığı çalışma ziyaretlerine de yansıdı. Yurdun hemen hemen her vilayetindeki odalarına giden Bakan Özlü, bakan sıfatıyla yalnızca Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etmedi.

Mevcut isimlere karşı mesafeli
Yaşananları göz ardı edemeyen Özlü’nün mevcut isimlerin yeni dönemde odada görev alması fikrine karşı temkinli olduğu düşünülürken, mevcut Başkan Fahri Çakır ile Yönetim Kurulu Başkanı olmayı hedefleyen Meclis Başkanı Ertan Taşlı isimlerine pek de sıcak bakmadığı kulislerde dile getiriliyor.
 
Çakır farkında, alternatiflere yöneldi
Tüm bu gelişmelerin farkında olduğu konuşulan Oda Başkanı Fahri Çakır’ın da yeni dönem için umudunun bir hayli azalması üzerine alternatifler üzerine yoğunlaştığı dillendiriliyor. Aktif siyasete dönme fikrine sıcak baktığı ifade edilen Çakır’ın geçmişte yaptığı AK Parti İl Başkanlığı görevine yeniden gelmek adına alt yapı çalışmaları yaptığı, bu nedenle kongre sürecine girilen AK Parti içerisindeki gelişmeleri bizzat katılım sağlayarak takip ettiği görülüyor. Son olarak iki ilçe için yapılan teşkilat temayülünde partide Eski İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu birlikte yer alan Çakır’ın İl Başkanlığı düşüncesine çok da uzak olmadığı yorumlarına neden oluyor.

İsim ve aday bolluğu dikkat çekiyor
22 Ekim’de yeni bir sayfanın açılacağı Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim ilk etapta komite seçimleriyle başlayacak. Şimdiden birçok ismin farklı listeler oluşturması gösterilen ilgiyi ortaya koyarken, “TSO seçimlerine müdahale etmeyeceğiz.” diyen siyasilerin bu ilgi karşısında “mesafeli” duruşunu şimdiden bozmaya başladı. Seçimlere iş dünyası cephesinden bakıldığında bir dönemin daha oda-meclis çekişmesi ile geçmemesini isteyen AK Partili önemli isimlerin, “Tedbiri elden bırakmamalı!” düşüncesi ile kulis faaliyetlerini yakından takip ettiği biliniyor.

Haber:Y.SEVER