AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Ekim Ayı İl Divan Toplantısı'nda özellikle üç milletvekiline soğuk duş etkisi yaratan sözlerine Erol Tayhan’ın sunduğu “Günlük” programında açıklık getirdi.

 

“Teşkilata küfretMEMELİ” siyasetin evrensel ilkesi!

 

Kaşıkoğlu, “Teşkilata küfreden, seçilmemde teşkilatın katkısı yok” diyen vekil sözlerinde genel siyaset ilkelerinden bahsettiğini söyledi. Ben “Düzce’den kimseyi kastetmedim” şeklinde savunma yapan Kaşıkoğlu, şunları söyledi:

 

“Teşkilata küfretMEMELİ, seçilmemde teşkilatın katkısı yok deMEMELİ, Şunla bunla geldik demeMELİ diyorum. Bunlar siyasetin evrensel ilkeleri. Bu ilkelere kim uymuyorsa muhatabı budur. Teşkilata küfreden bir vekil olmuşsa bizim partimizin yetkili organları devreye girer. Bunu canlı yayında basının karşısında söyleme edepsizliği içinde olmayız.”

 

Bir sokağın bile ismini bilmeyenler vekil olarak geliyorsa...

 

İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Günlük programında “Teşkilata küfreden, seçilmemde teşkilatın katkısı yok” diyen vekil sözlerinde genel konuştuğunu ifade etse de Düzce’de bir sokak ismi bilmeyen vekilin seçildiğini dile getirerek yeni bir tartışmanın kapısını araladı.

 

Kaşıkoğlu, “Kan kusup kızılcık şerbeti içerecekleri ortamda teşkilatla bütünleşmeyen, onun alın terini değerini bilecek Düzce halkının ali çıkarlarını gece gündüz demeden savunan, yan gelip yatmayan milletvekilleri, belediye başkanı ve teşkilat üçlemesine ihtiyacımız var. Eğer bu konuda siz boşluk bırakırsanız başka yerden gelirler Düzce’ye vekil olurlar. Bunlar geçmişte Düzce’de de görülmüştür. Düzce’nin bir sokağının bile ismini bilmeyen insanlar buraya milletvekili olarak geliyorsa sebebi teşkilatların sorunlarını Ankara’ya iyi anlatamamasıdır.” dedi.

 

 

Benim kurduğum teşkilat cesaretli olacak

 

Düzce teşkilatlarının güçlü olması gerektiğini vurgulayan Kaşıkoğlu, il yönetiminde ve teşkilatlarca aday adayları için yapılan düzgün raporlamanın önemine vurgu yaptı. Bu nedenle 4 Ocak’tan sonra devredeceği il başkanlığında güçlü bir yönetim bırakacağını ifade eden Kaşıkoğlu, “Süper Toto” benzetmesine de açıklık getirdi.

 

“4 Ocak’tan sonra yerimize gelecek olan güçlü bir teşkilat oluşturacağız. Benim kurduğum teşkilat “böyle bir vekil istemiyoruz” cesaretini gösterebilecek. Geçmişte Süper Tota'dan seçilmiş olabilir. O boşluğu toto gibi dolduracak gökten zembille inen adaylar olabilir. Siz boşluk bırakırsanız olur. Geçmiş dönemleri burada eleştirmeyi doğru bulmuyorum. Ama benim dönemimde tesadüflere dayalı milletvekili olma imkanını sağlamayacak teşkilatlar kuracağız.”

 

Mahremimizi dökmemiz ahlaksızlık

 

Genel ilkeleri sıralayan Kaşıkoğlu, milletvekili profilini ise şöyle şekillendirdi:

 

“AK Parti ilkelerine bağlı, teşkilatları ile uyum içinde olmalı. Teşkilatları hakir görmemeli. Teşkilatları yerine başka partililerle oturup kalkmamalı. Köşe bucak yerlerde oturmak yerine partide oturmalı. Bunlar genel ilkeler. Düzce’de de böyle olmalı. Varsa böyle bir şey kendi içimizde değerlendiririz. Kamuoyunun önünde kendi iç dünyamızı ve mahremimizi dökmemiz ahlaksızlıktır.”

Haber; S.KAŞKIR