AK Parti'nin kurucularından ve ilk AK Parti hükümetinin Dışişleri Bakanı emekli Büyükelçi, Düzce eski milletvekili Yaşar Yakış, Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey yetkililerin gerçekleştirdiği ‘Suriye’ye harekat’ planının dinlenip servis edilmesi, ile ilgili zaman gazetesine açıklamalarda bulundu. Yakış: “İç politikanın aracı yapılmasını tasvip etmem” yorumunda bulundu.


“Hem kaydedilmesi hem sızdırılması casusluk olayıdır. “ diyen Yakış, “Türkiye diğer birçok ülkenin yaptığı düzeyde bu işleri güvenli bir şekilde yürütmek için gerekli donanıma ve altyapıya sahip değil. Mesela bu tarz görüşmelerin sessiz oda dediğimiz yerlerde görüşülmesi daha doğrudur ve buraların sıklıkla kontrol edilmesi lazım çünkü casusluk çok komplike bir şey. Dışişleri Bakanlığı, bakanın odasının güvenlikli olduğu varsayımından hareket etmiş, güvenlik açığı o noktada ortaya çıkıyor.”dedi.

Yakış, “Devlet konjonktürü bir maceraya atılmak için bir basamak taşı veya bir vesile olarak kullanılıyorsa yanlıştır. Sınırlarımız dışında atılacak bir maceranın nasıl sonuçlanacağını kolay kolay kestiremeyiz. Ama bizim elimizde olmayan nedenlerle, tamamen karşı tarafın inisiyatifiyle harekete geçirilmiş ve Türkiye’nin ulusal çıkarlarına zarar verilmişse; mesela Süleyman Şah Türbesi’ne bir saldırı vuku bulmuşsa buna en şiddetli şekilde cevap vermek doğrudur. Karşı tarafı tahrik edip onları bize saldıracak noktaya getirip sonra bunu iç politika aracı yapmamızı ise ben tasvip etmem.”dedi.

 

 

Haber;S.Kaşkır