Dünya teşkilatı açsından bu müesseseyi ilk defa hayata geçirecek bölge teşkilatı olduklarını söyleyen Bayram “Bu dünya teşkilatında da ilk olduğu için yönetmelik olarak da doldurulması gerekiyor. Türkiye’de yerel yönetimlerde ombudsmanlık konusunun daha çok işlenmesini ve gelişmiş ülkelerde hayata geçirilmiş bu sistemin Türkiye’de de en azından gündemde tutarak hayata geçirilebilmesi adına çalışma zemini oluşturmayı amaçlıyoruz. “dedi.

Bayram, toplantının Düzce’de yapılmasının kendi talepleri olduğunu ifade ederek toplantıyla ilgili uzun bir çalışma süreci geçirdiklerini ve toplantıya bir aksilik olmazsa İçişleri Bakanı’nda katılacağını söyledi.

Bayram “Toplantının Düzce’de yapılması bizim talebimizdir. Hem düzce belediyesi olarak hem de belediye başkanı olarak bu toplantıyı Düzce’de yapmak istedik. Toplantıya UCLG üyelerini davet ettik. Bunun yanında konuyla ilgili olan kurum ve kişileri de davet ettik. Toplantı bu hafta gerçekleşecek ancak biz konunun teknik kısmı için aylardır çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak tablo üzerinden Türkiye’de konunun gündeme gelmesi ve içinin doldurulması sağlanmış olacak. Toplantıya bir aksilik olmazsa içişleri bakanımızda katılacak.” diye konuştu.

“Batı Asya ve Orta Doğu bölge teşkilatında konunun anayasasını oluşturacağız.” diyen Bayram, konunun Türkiye için yeni bir konu olduğunu ifade etti. Bayram “Bu konu demokratik toplumlarda uygulamaya geçmiş bir konu. Ancak Türkiye için yeni bir konu. Türkiye’de bu konunun uygulanabilirliği ne kadar olur, hayata geçiş süreci ne kadar zaman alır tartışılması gerekir. İşte biz bunu başlatıyoruz. Düzce de başlayan bu konu yerel yönetimlerde değerlendirilirse hangi süreçte bu müessese çalışma zemini bulabilir bunu göreceğiz.” Dedi.

Bayram, bu toplantının Düzce’de yapılıyor olmasının Düzce’nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Haber; S. KAŞKIR