Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af tasarısı 24 Haziran seçimlerinin ardından bir kez daha gündeme gelmişti. Parti tarafından hazırlanan af tasarısı, meclisin tatilden dönmesiyle birlikte meclise sunulacak.

Bu konuda bir haber de AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesinin ardından geldi. İki liderin af taslağı ve üç suçla ilgili idam kararı aldığı iddia edildi.

İki lider, Ceza İnfaz Kanunu değişikliği ile kısmi af ve idam konusunda ortak bir çalışma kararı aldı. Bazı suçlara ceza indirimi uygulanması, terör ile kadın ve çocuk cinayetleri için idam getirilmesi öngörülüyor.

Ancak idam için referandumlu anayasa değişikliğinde 360, referandumsuz anayasa değişikliğinde 400 oy gerekiyor. AKP- MHP ve BBP'nin ise TBMM'de 341 sandalyesi ve Medis Başkanı hariç 340 oyu bulunuyor. 43 milletvekiline sahip İYİ Parti ve DP destek verirse, referandumlu değişiklik yapılabiliyor. Referandumsuz değişiklik için ise 17 eksik kalıyor.


Haber: M. AYDIN