Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Düzce’de 1 yıl boyunca eğitimden sağlığa, ekonomiden siyasete yapılanlar ve yapılmayanlar gündemi meşgul etti. Yıl boyunca Prefabrik okullar, terminal, otoban bağlantısı, içinden çıkılmayan trafik sorununu konuştuk. Projelerin birçoğu da bir sonraki yıla kaldı. Bizde Düzce halkına sorduk; “ Eğer idareci siz olsaydınız Düzce’de ilk neyi değiştirmek isterdiniz?
Gerek esnaf gerek vatandaş Düzce’de en çok park sorunu ve ulaşımdan dertli. Öncelikle park sorunun haledilmesini isteyen Düzce halkı, ulaşımda da ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti.
Düzce halkının bir diğer isteği ise depremin izlerinin silinmesi. Depremin üzerinden 13 yıl geçmesine karşın hala hasarlı binalar ve enkazların bulunduğunu belirten vatandaşlar kentsel dönüşümün bir fırsat olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar, “Burası deprem bölgesi ancak yapılanma yanlış. Arazide zemin sıvılaşması var. Yapılaşmayı tamamen değiştirirdim. Kentsel dönüşümü fırsat bilmeliyiz.”dedi.
“Düzce’de yapılması gereken çok şey var.” diyen bazı vatandaşlar da Düzce’ye gereken değerin verilmediği görüşünde.
Bazı vatandaşlar, “Öncelikle Düzce’de yapılacakların planı yapılmalı. Şimdiye kadar yapılanlar birilerine çıkar sağlamak amaçlı yapılıyor. Topluma yönelik hizmet yok.”dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR