Geçen sene yılın ilk günü kurban bayramı sırasında Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve CHP il Başkanı Ahmet Ölmez arasında yaşanan polemiğin sonucunda girilen iddia, Türkkablo firmasının İSKİ’den onay alamadığı için Gümüşova’ya yatırım yapamaması ile birlikte sonuçlandı. İddiayı İSKİ’nin sona erdiği açıklamasının yanlış olduğunu söyleyen Ahmet Ölmez kazandı.

1 Ocak 2007 tarihinde Muhtarlar Derneği’nde gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu İSKİ konusunu gündeme getirmiş ve bu kurumun Düzce’nin önünde engel olmaktan çıktığını söylemişti.

Bu sözler üzerine mikrofonu alan CHP İl Başkanı Ahmet Ölmez, sorunun sona ermediğini, bu sorunun çözüldüğü kanıtlanırsa il başkanlığı görevinden istifa etmeye hazır olduğunu söylemişti. Ölmez’in konuşmasının ardından Kaşıkoğlu, İSKİ ile ilgili bakanlar kurulu kararını açıklamış, Düzce’nin artık İski’ye görüş sormadığını belirterek  Ahmet Ölmez’den istifasını vermesini istemişti.

Gümüşova’da bir fabrika kurmak isteyen ve burayı Türkiye genelinde ana üs olarak kullanmak isteyen Türkkablo firması, geçtiğimiz günlerde İSKİ’nin olumsuz görüş bildiren yazısına takılınca, Ölmez’in haklı olduğu ortaya çıktı.

Önümüzdeki ayın başında yapılacak olan olağan kongrede il başkanlığına yeniden aday olmayacağını açıklayan Ahmet Ölmez aradan geçen bir yılın ardından haklı olduğunu ortaya koyarken, iddiada, Ahmet Ölmez’in haklı olması durumunda Kaşıkoğlu herhangi bir söz vermemişti.