İl Genel Meclisi Şubat ayının dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı bir önceki güne ait karar özetlerini kapsayan raporların okunmasıyla başladı. İGM 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü de unutmadı, bugün görüşülen önerge de 8 Mart Kadınlar Gününde bir etkinlik yapılıp yapılmayacağının belirlenmesi görüşüldü.
Sıra Kaynaşlı’da
Yığılca’da ki tavuk kümeslerini inceleyerek olumsuz raporu veren İGM Çevre ve Sağlık komisyonu ile Avrupa Birliği Komisyonu bugün, Kaynaşlı’da bulunan tavuk kümeslerinin de incelemesine karar verdi. Konuyla ilgili okunan raporda, “ Kaynaşlı ilçesinde bulunan Mevcut tavuk kümeslerinin son durumları ve kriterlere uygun olup olmadığı araştırılarak meclise bilgi verilmesi” talebi meclis üyeleri tarafından oy birliğince onaylandı ve Çevre ve Sağlık komisyonu ile Avrupa Birliği Komisyonuna havale edildi.
Kadın günü etkinliği düzenlenecek mi?
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Düzce’de İGM tarafından etkinlik düzenlenip düzenlenmeyeceği de bugün meclisin gündemindeydi. Organizasyon düzenlenip düzenlenmeyeceği, düzenlenecek ise içeriğinin nasıl olacağıyla ilgili Komisyon tarafından araştırma yapılması ve meclise bilgi verilmesi talebi oy çokluğuyla kabul edilip Kadın-Erkek Eşitliği ve Muhtelif İşler Komisyonuna havale edildi.
Yapay resif ne durumda?
Balıkların doğal ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla 2011 yılında Akçakoca’da kurulan yapay resiflerin son durumu da İGM’de görüşülen bir diğer konu idi. İl Özel İdare Bütçesiyle yapılan Akçakoca’daki yapay resif ile ilgili incelemeler yapılması, projenin ne durumda olduğu, amaç ve hedeflere uygun yürüyüp yürüyemediğinin araştırılarak meclise bilgi verilmesi talebi kabul edilip Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonuna havale edildi.
Gazeteciler Cemiyetine kiralandı
Cedidiye Mahallesin Eski Belediye Sokakta bulunan 3 katlı iş hanının, 1. Katında ki 7 numaralı işyerinin Düzce Gazeteciler Cemiyeti adına 3 yıllığına tahsis edilmesi talebi bugün kabul edildi. Gazeteciler cemiyetinin kamu yararına çalışan bir dernek olmaması nedeniyle, İGM’nin bu cemiyete yer tahsisi bulunmadığı kaydedilen raporda, söz konusu yerin 3 yıl süreyle kiralanması, kiralama işleminin İl Encümeni tarafından yapılması uygun görüldü.

Haber: H. İŞCAN