Şubat ayı İl Genel Meclisi Şubat ayı toplantılarının üçüncüsü yapıldı. Toplantıda, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne gönderilen bir soru önergesinin İGM’nin yetkisiz olması gerekçesiyle geri çekilmesinin ardından yeni bir önerge ile Sosyal hizmetler mercek altına alındı.

İl Genel Meclisi Üyeleri İsmail Arslan, Yaşar Akın, Mustafa Özcen ve Ersin Kavil’in imzaları ile verilen önergede, 2007 yılında aileye döndürülen, koruyucu ailelere verilen, işe yerleştirilen çocukların sayıları ile ilgili bilgi istenirken,  huzur evine yerleştirilenler ve yeni yapılacak huzur evi konusundaki gelişmeler, yetiştirme yurdu, evlerinde yatalak hasta olarak yatanlar ve bakıcıları  hakkında da  meclisin aydınlatılması istendi.

Şubat ayı birleşimlerinin birincisinde Valilik makamı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne verilen bir bilgi edinme önergesini, bu müdürlüğün merkezi idareye bağlı olduğu, İl genel Meclisi’nin bu kuruma soru  önergesi vermesinin mümkün olmadığı gerekçesiyle daha önceden verilen bir önerge geri çekilmişti.

İl Genel Meclisi’nin bir önergeyi geri çekmesine rağmen, aynı müdürlüğe verdiği soru önergesine nasıl bir cevap geleceği merak ediliyor.