Düzce İl Genel Meclisi Nisan ayı dördüncü oturumunda 3 talep ihtisas komisyonlarına havale edildi. Bir önceki birleşime ait karar özetlerini kapsayan tutanağın okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesi olan Düzce merkez ve ilçe köy yollarının 2010 yılında parke taşı, 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yapılmasına ihtiyaç duyulan yapıların gerçekleştirilmesi için, gerekli malzeme ve ödeme miktarını belirtir 2010 yılı programının yıllara sari olarak uygulanabilmesi için görüşülmesi talebi Köye Yönelik Hizmetler ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Meclisin ikinci gündemi ise Düzce merkez ve ilçe köyleri yollarının tamamının parke taşı, 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yapılmasına ihtiyaç duyulan yapıların gerçekleştirilmesi için, gerekli malzeme ve ödeme miktarını belirtir il genel programın yıllara sari olarak uygulanabilmesi için görüşülmesi talebi yine Köye Yönelik Hizmetler ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Meclisin son gündem maddesi ise İl Özel İdaresi hizmet alanı içerisinde yer alan köy yollarının malzemeli bakım programının karar bağlanması talebi Köye Yönelik Hizmetler ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Sakıncalı Görülen Sanayi Tesisleri Onaylandı
İl Genel Meclisi üyeleri Necmi Kap, Hasan Arslan ve İbrahim Canbolat’ın geçtiğimiz gün ortak sunduğu önergede melen koruma havzasında kurulması sakıncalı tesisler belirlenmişti. Mecliste sakıncalı olan sanayi tesisleri belirtilerek onaya sunuldu.
Çevre Düzeni Planı tadilatı ile ilgili raporda, “ Uzun mesafeli koruma alanlarında 2000metre – içme suyu havza sınırı arası yapılamayacak tesisler; Metal sertleştirme, metal kaplama, yüzey temizleme, tekstil boyama ve emprime baskı, hurda plastik yıkama, lifli yıkıma-yağlamacılık, kimyasal madde depoları, imalatında sanayi atık suyu kaynaklanan kimyasal madde üretim tesisleri, hurda kağıt işleme, ham deri işleme, asit imal ve dolum yerleri, zirai mücadele ilacı imal ve dolum yerleri pil, batarya, akü imal yerleri, gres yağ fabrikaları, domuz ve köpek çiftlikleri, entegre hayvancılık tesisleri, ilaç sentez fabrikaları, ağır metal tuzu üretimi, cam yıkama, yün yıkama, çöp ayırma, depolanması ve imha merkezleri, açık kömür depolama, matbaa ve her türlü kimyevi madde ve yakıt depoları şeklinde değiştirilmesi talebi komisyon üyeleri tarafından uygun görülmüştür” denildi.
Akçakoca’ya Sosyal Güvenlik Merkezi İçin Bina Tahsis Edildi
Akçakoca’da Sosyal Güvenlik Merkezine tek katlı bina tahsis edildi. Binanın tahsisi 10 yıllığına yapılırken onarım ve tamirat işlerini de kurum karşılayacak. Akçakoca Tevfik İleri Caddesindeki 123 metrekare tek katlı hizmet binası Sosyal Güvenlik Merkezi olarak kullanılmak üzere tahsis edilirken talep meclis başkanı Sinan Aydın tarafından hemen oylanarak kabul edildi.
Meclis bir sonraki gün saat 09.00’da toplanılmak üzere sonlandırıldı.