İl Genel Meclisi Kadın Erkek Eşitliği ve Muhtelif İşler Komisyonları Hilmi Çilingir Huzurevi'nin eksiklerini araştırarak rapor halinde meclise sundu.

Huzurevi ve rehabilitasyon merkezi olarak iki kısma ayrılan Hilmi Çilingir huzurevi ile ilgili komisyon üyelerinin yetkililerinden aldığı bilgiye göre yerin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.
Söz konusu raporda mutlaka bağımsız olarak huzurevinin ve rehabilitasyon merkezinin ayrılması gerektiğinin altı çizildi.

Ayrıca raporda Huzurevi yetkilerinin huzurevinin isminden olayı özel şahsın kurumu gibi algılandığını bunun da yardımda bulunmak isteyen hayırseverleri engellediği savunarak kurumun devlete ait olduğunun kamuoyunda anlatılması gerektiği üzerinde duruldu.

Raporda Rehabilitasyon merkezi olarak hizmet veren kuruma ait bir adet ambulansa ihtiyaç duyulduğu, sabit doktorun huzurevinde bulunması gerektiği belirtildi.

huzurevi sakinleri genel olarak huzurevinden ve hizmetinden memnun olduklarını ifade ederken, 65 yaşüstü ücretsiz toplu taşıma hizmetlerinden faydalanma istediklerini de komisyon üyelerine iletti.

Haber; S. KAŞKIR