Il genel meclisinin Mayıs ayının son toplantısı geçmiş toplantılara nazaran hareketli geçti. Birkaç önergenin verilerek kararların oy çokluğu ile alınmasına alışkın olduğumuz il genel meclisindeki toplantılara karşın bugün tartışmalar yaşandı, bazı kararlara itirazlar geldi. Önerge ve rapor yağmuruna tutulan meclis toplantısı saat 10.00'da başladı ve tam 2 saat sürdü.

Mecliste en çok tartışılan konuların başında ise sit alanlarına koruma amaçlı imar planlarının yapımı için ödenek ayrılması talebi oldu.

Muhalefet Şeri konuldu

Söz konusu raporda Koruma Uygulama ve Denetim Bürolar (KUDEB)'in hesabında bulunan 772 bin TL'nin sit alanlarının koruma amaçlı imar planlarının yapımı için İmar ve Kenstsel iyileştirme müdürlüğü altında tertip açılarak 100 bin TL ödenek aktarılması talep edildi.

MHP grubu ise İl Özel İdarenin 2013 bütçesinde aktarım istenen ödeneğin olmadığını söz konusu paranın meclisin değil, Valilik yetkisinde olduğunu ifade ederek kanuna aykırı gelindiğini iddia etti.

Bazı meclis üyeleride sit alanlarının koruma altına alınmasının geciktiğini bunun çok daha önce yapılması gerektiğini savunarak sürecin hızlandırılmasını talep etti.

Mecliste gerginliklere yol açan raporla ilgili MHP grubu toplu bir karar alarak red oyu kullandı. MHP'nin itirazı üzerine rapora muhalefet şerhi konuldu.

İlçelerde Araç gerginliği

İlçelerde köylere hizmet götürme birliklerinde kullanılmak üzere tahsis edilecek araçların belirlenmesi konusu da mecliste tansiyonu yükseltti. Köylere Yönelik Hizmetler ve tarım Komisyonu Başkanı İbrahim Bilgin'in raporunu okumasının ardından söz alan Meclis üyesi İsmail Akalın, ilçelere gönderilen araçların eksik yada geç gönderildiğini ve bu durumun işlerini yavaşladığını savundu. Meclis üyesi Sema Çelebi'de aynı mağduriyetleri yaşadığına dikkat çekti.

Akalın,"5 tane araç bugün veriliyor, bir iki gn sonra geri alınıyor. Ne zaman pay ediliyorsa süre içerinde verilmesi gerekiyor. Bir önerge hazırlanıp çalışma programı verilirse daha iyi olur."şeklinde konuştu.

Komisyon üyelerinden Ayhan Hacıislamoğlu programa sadık kalındığında bir problemin yaşanmayacağını ifade ederken bir diğer meclis üyesi Mustafa tok'la bir süre tartışma yaşadı.

Tok" her sene aynı tezgah" diye tepki göstererek itiraz edeceğini bildirdi. Meclis oylamasına sunulan rapor bir redle kabul edildi.

Mecliste ayrıca Kalıcı işyerlerinin tahisisi, Akçakoca devlet Hastanesinin eksikliklerinin görüşülmesi Düzce'deki turizm yatırımlarının ne aşamadığı olduğu gibi önergelerde araştırılmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

Haber: S. KAŞKIR