Bugün İl Genel meclis üyeleri geleceğin siyasetçilerini ağırladı. Merkez ve ilçelerden 5 temsilci olmak üzere toplam 40 öğrencinden oluşan öğrenci meclisi İGM'yi ziyaret ederek çalışmaları yerinde izledi.
Toplantıyı pür dikkat takip eden öğrenciler toplantı sonunda sordukları sorularla meclis üyelerini terletti. Düzce gündemini yakından takip ettikleri gözlemlenen öğrenciler meclis üyelerine “Prefabrik okullarda eğitim ne zaman son bulacak, Eğitim Kampüsü hakkında bilgi verir misiniz, Güvenlikçi ve temizlikçi personelinin maaşları katkıda bulunuyor musunuz, Eski Düzce lisesinin bulunduğu alan nasıl değerlendirilecek?” Şeklinde sorular yöneltti.

İl Genel Meclisi üyeleri de öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtladı.

Eğitim Kültür Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hasan Arslan, çok tartışılan prefabrik okullarla ilgili olarak “özel idaresi ve milli eğitim müdürlüğü işbirliği ile bu prefabrik okullarda eğitime son vereceğiz. Çünkü yerine yenileri günümüz şartlarına uygun yapacağız. Ödenek ayrıldı. Hava muhalefeti Ya da başka bir engel olmazsa eğitim öğretime hazır hale gelecek.”derken, öğrencilere eğitim kampüsünün de planlama çalışmlarının bugün sonlandırıldığı bildirildi.

Soruların ardından öğrenci meclisi üyeleri 26-30 Nisan tarihlerinde Eskişehir'de düzenlenecek olan ve 81 ilden öğrencilerin katılacağı toplantıya kendi aralarından temsilci seçti. Öğrencilerin ziyaretinde Milli Eğitim Şube Müdürleri Zekeriye Güzeldal ve Şenol Bağcı da hazır bulundu. 

Haber: S. KAŞKIR