Tarımsal yatırımların köy yerleşik alana 1 km mesafede yapılamayacağı yönünde İl Özel İdaresi'nin aldığı kararın hayvansal yatırım yapan firmalar ile Ziraat Mühendisleri Odası tarafından tepkiyle karşılanmasının ardından İGM Üyesi Dursun Çakır'dan yeri bir öneri geldi :”Organize Tavuk Bölgeleri”…

Hayvansal yatırımların köy yerleşik alana 1 km mesafede yapılma şartının Düzce'de tarım ve hayvancılığı “yok sayma” anlamı taşıdığını dile getiren Ziraat Mühendisleri Odası Başkan Vekili Ahmet Yıldız,  Çevre Düzeni Planına dayanılarak yapıldığı açıklanan kararın uygulama şartının hiç olmadığını vurgulayarak:”Böyle bir karar Düzce'de tarımı da hayvancılığı da bitirir” demişti. Hayvansal yatırımcılar ile Ziraat mühendisleri Odası'nin tepki gösterdiği karar tartışıladursun İGM Üyesi Dursun Çakır yeni bir öneri sundu:

İGM Üyesi Dursun Çakır, tavuk kümeslerinin ekonomiğe katkısını hatırlatarak başladığı konuşmasına vatandaş noktasında yaşanan sıkının farkında olduklarını belirterek “ Bu tavuk kümeleri yapıldığında vatandaş kendi bölgesinde sıcak bakmıyor. Halk ne diyorsa onu yapmamız lazım” dedi:

İGM Üyesi Çakır, tavuk kümeslerinin organize sanayi bölgeleri gibi tek bölgede toplamanın düşünülmesi gerektiğini hatırlattı: çakır ” Sanayi için organize bölgeler ayrılıyorsa, sadece tavuk kümeslerinin yapılabileceği özel bir yerler yapılır. Yatırımcılar teşvik edilir. Bunu meclise sundum.” dedi:

 İGM Üyesi Çakır şunları söyledi: ”Kurulan tesislerin verilmiş hakkı şimdi alamayız. Şimdi bir yerde kümes var, aynı yerde vatandaş ta yaşıyor, koku çekiyor. Sonra yapılana izin vermiyorsun. Koku çekiyorsa bir iki kümes yerine beş kümes çeksin. Bir şey fark etmiyor. Böyle bir şey yapılırsa belli bir yer verilerek oraya taşınabilir” dedi:

 Konuyla ilgili kararın ilerki günlerde daha da tartışılması bekleniyor.

Haber;E.TAYHAN