Özel İdare programında yer alan hizmetlerin aksatılmadan yürütülmesi, başlamış ve başlayacak olan yatırımların amaçlanan hedeflere kesintisiz ulaştırılması bakımından 2009 Mali Yılı Bütçesine Ek Bütçe hazırlanacağı kararı alındı. Bu karar doğrultusunda İller Bankası payında artış olması sebebiyle 771.068 TL gelir elde edileceği bildirildi. Komisyonda incelenen 771.068 TL ek ödeneğin 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu'nun 10. maddesinin b fıkrası gereğince karara bağlandığı açıklandı.

Yapılan toplantıda iç borçlanmaya gidilmesi gündeme geldi. Buna bağlı olarak, Düzce'nin İl olmadan önce Düzce Şantiyesi'nde bulunan Bolu Köy Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı araçların Düzce'ye devredilmişti. Fakat mevcut araçların sayı olarak azlığı, modellerinin düşük olduğu ve 10 yıldır hizmet veren bu araçların yıpranmış olmasından dolayı yeni araçların alınması gerektiği yapılan yoplantıda görüşülüp karara bağlandı. Karar doğrultusunda İller Bankası'na 1 milyon 355 bin 678 TL borçlanmak suretiyle 10 adet kamyon, 2 adet kanal kazıcı, 1 adet ekskavatör, 3 adet yama silindiri ve 1 adet greyder alınması görüşüldü.

İl Genel Meclisi'nde daha önce görüşülen ve dünkü toplantıda meclise sunulan Uğur Köyü'ne Hidro Elektrik Santrali(HES) kurulması konusu tartışıldı. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın verdiği izinle ormanlık sahada kurulması düşünülen HES Mecliste tartışılıp kurulması konusu karara bağlandı.