İl genel meclisinde imar plancısı ortalığı karıştırdı. Toplantı sonunda İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Muharrem Şen'den ekim ayında karar alınan D-100'ün her iki yanını revize edecek imar planı ile ilgili bilgi istedi.

Komisyon başkanı Muharrem Şen'in imar plancısının gerekli belgeleri ulaştırmaması nedeniyle meclise bilgi veremediklerini açıklaması, Meclis Başkanı Muzaffer Bülbül'ü kızdırdı.

Komisyon Başkanı Muharrem Şen, Plancıyı sürekli aradığını ancak geri dönmediğini bir de resmi sözleşmenin yapılmadığını söylemesi tansiyonu yükselti.

Şen: Aradığımda "döneceğim sana" diyor!

Komisyon Başkanı Muharrem Şen, "Meclisimiz D-100 ile ilgili bir çalışma yapmıştır. Yapma gerekçesi Parsellerin çok büyük olması, yollar her parsele ulaşamıyordu. Bazı çekme mesaferlerinde itirazlar vardı bunların düzeltilmesi gerekiyordu. daha önceden planda eksik kalan yerleri daha detaylı düzeltilmesi açısından revizyon kararı aldık. Ama Plancıyı 2-3 kere aradım geri dönmedi bana. Daire Gerekli bilgi ve belgeleri getirmediğini söylüyor. Onun için gerekli belgeler ulaşmadığı için imar müdürlüğümüz meclise sunamıyor. sürekli aradığımda bakanlıkta olduğunu döneceğini söylüyor. Aramızda resmi bir anlaşmada da yok. d-100 ile ilgili çalışmalarımız bu şekilde."diye açıklamada bulundu.

Komisyon başkanını soruları ile terleten İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bülbül, planın onaylanmasından bu güne geçen sürede sözleşme yapılmamasına tepki gösterdi.

Böyle bir şey olmaz!

Bülbül, "2 hafta önce plancıyla burada bir görüşme yapmıştık orada herşey netleşmişti. Ama biz onunla orada resmi bir anlaşma yapmadık. Benim bildiğim gerkli bilgileri almak için önce ihale ve sözleşme yapılmalı. Sözleşme ve çalışmalar yapılmadan plancı belirlenmesden böyle bir şey istenmesi doğru değil. Gayri resmi çalışmada böyle birşey isteyemezsiniz. 10. ayın birinde meclis revizyon kararı almış, 7 aydır sözleşme yapılmamış. Böyle bir şey olmaz. Plancının bizim plancımız olması için ilk önce sözleşme olması lazım. Sözleşmenin ilk ay yapılması lazımdı. Bir anlaşma yaparsınız sonra istersiniz ama anlaşma yapmadan göndermedi demek de garip bir durum. En geç 12. ayın birinde bitmesi lazımdı hala sözleşme yapılmamış."dedi.

Çağırın gelsin!

Komisyon Başkanı Şen'in "İmar müdürümüzden daha detaylı bilgi istersek" demesi üzerine Bülbül, "nerede bu imar müdürü çağırın gelsin" diye talimatta bulundu.

Bülbül,"imar müdürü yok mu aranızda. Buradaysa gelsin. Ben resmi yazı gönderdim, gelsin açıklama yapsın niye gelmedi."şeklinde sitemde bulundu.

Bülbül'e, İmar müdürünün Köydes Toplantısında olduğu bildirilmesi üzerine konunun yarın görüşümesine karar verildi.

Haber: S. KAŞKIR