8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla İl Genel Meclisi de Kadınları unutmadı. Vali Adnan Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz İGM’de ki Kadınlar günü programına katıldı. Programa katılan bütün bayanlara çiçek dağıtıldı.
Kadın çekirdek güçtür

Vali Adnan Yılmaz, kadınların ailede ki öneminden bahsederek gönül elçilerinde annelik duygusunu üstlenen kadınlara teşekkür etti.
“Düzce’miz yerelde ki başarılı kadınları öne çıkartarak onları rol model olarak ortaya çıkartmak en önemli görevlerimiz arasında olmalıdır. Kadın toplum dinamizmine hareket erkek ve çocuğuna yön veren çekirdek güçtür. Toplumun en küçük yapı birimi aileyi yöneten kadındır. Koruyucu ailede bu hanımefendiler 346 in nüfuslu ilde 18. Sırada bunda kadınların emeği var. 81 ilin arasında 160 evladımıza ben annelik yapmak isterim diyen annelerimiz var. Türkiye’nin ilk 10’una doğru gidecek, gönül elçimize destek verenlere teşekkür ediyorum.”
Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatif Başkanı Semra Demirelli, Kooperatifini kurduğu günden bu zamana kadar yaşadıklarını sunum şeklinde anlattı.
“Üzerimize aldığımız sorumluluk ve kimlikleri doğru anlamda değerlendirdiğimiz zaman doğru bir model olarak görüyorum. Kadınların verdiği sorumluluk ve pratiklikle sunum yapmak istiyorum.”
Muhtarlık kadın işi
Karahacımusa mahallesi Muhtarı Hanife Gür, kadınları muhtarlık seçimlerinde aday olmaları için çağrıda bulunurken muhtarlığın kadın işi olduğunu söyledi.
“Mahallemizin 4 bine yakın nüfusu var, 2 kişi aday olmuştuk oy çokluğuyla ben muhtar oldum. Muhtar olduğum için çok mutluyum her gün mahalleyi dolaşıyorum, birebir görüşmüyorsam internet ve telefonla aracılığıyla görüşüyorum. Muhtarlığın erkek işi değil bayan için olduğunu düşünüyorum. Düzce de ki bütün bayanlara sesleniyorum önümüzde ki seçimlere kendilerini hazırlasınlar.”
Meclis üyesi Hatun Albayrak , meslek hayatında kadın olarak erkekler kadar masaya vurduğunu söylerken kadınların başarılarıyla bir yere gelmesi gerektiğini belirtti.
“11 yıldır siyaset yapıyorum erkekler kadar masaya yumruğunu vurmuş bir bayanım. Kadınların birbirlerini desteklemesini umuyorum ve kadınların başarılı olduğu için kadınların bir yere gelmesini istiyorum.”
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ruhi Çokan Düzce’ye yeni atandığı için Düzce’yi tanımaya çalıştığını ve yeni projeleri olduğunu dile getirdi.
“Başlayalı bir hafta oldu Düzce’yi tanımaya çalışıyorum, güzel bir yer. Düzce ile ilgili projelerimiz var gördüğümüz kadar boşanma oranı çok yüksek. Ne kadar aile varsa köylere gidip birebir görüşeceğiz, bunlarla ilgili ekipler kuracağız. Yeni bir Kadın Sığınma Evi bulduk, 20 kapasiteli bir sığınma evini en kısa zamanda açacağız.“
İl Müftü Yardımcısı Ahmet Büyükgöl İslamiyet’te kadına verilen önemin geçmişte ve bugün ne durumda olduğunu anlattı.
“İslamiyet’in kadına verdiği önemi anlatabilmek için İslamiyet’in öncesinde kadının önemini anlatmak lazım."

Haber: S. YANAR