Karayolları Genel Müdürlüğü’nden herhangi bir ödenek gelmeden Gümüşova duble yolu ve Yenikent Bağlantı Yolu çalışmalarına başlayan Özel İdare, kaynaklarını tüketmeye başladı.

 

Özel İdare’nin elinde en fazla bir aylık mazotu kaldığı ifade edilirken,  Genel Sekreter Kenan Üstünel’in ek ödenek talebi İl Genel Meclisi’nde sert tartışmalara yol açtı.

 

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi İsmail Arslan’ın okuduğu komisyon raporunda, merkez ve yedi ilçeye spor tesisi yapılması için ayrılan 250 Bin YTL’nin köylerin altyapılarında kullanılmak üzere merkez ve yedi ilçeye aktarılması talebi dile getirildi. Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel bu miktarın 100 Bin YTL’sinin Özel İdare’ye mazot alımı için gerekli olduğunu söyleyince bazı üyeler tepki gösterdiler.

 

Tasarıya karşı olan üyeler esas olarak sorunun Yenikent Bağlantı Yolu için yapılan masraf olduğunu, burası için merkezi idarenin tek kuruş bile göndermediğini, öte yandan bu çalışmanın köylerin beklediği hizmetleri götürmekten alıkoyduğunu dile getirdiler. Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel’in konunun önemli olduğunu, mazotun özel idarenin tüm çalışmaları için gerektiğini söylemesi ile tartışma büyürken, üyelerden İsmail Arslan, Veysel Mercan’dan  kendi imzası ile kabul ettiği önergeye uygun konuşmasını isteyince, Mercan’dan “Vitrin Yapma” cevabını aldı.

 

Tartışmaya konu olan komisyon raporu, oy çokluğu ile kabul edildi. Üyeler toplantının ardından bile konuyu tartışmaya devam ettiler.