İl Genel Meclisi Temmuz ayı toplantıları devam ediyor. Muzaffer Bülbül başkanlığında toplanan mecliste rapor sunan üye Muharrem Şen, Köye Yönelik Hizmetler ve Tarım Komisyonu raporunu okudu. Raporda sera, ahududu ve çilek projeleri ile ilgili, maliyet ve alanlar açıkladı. Şen’in raporu okumasının ardından bazı İGM Üyeleri projeler faaliyete geçince Pazar payı ne durumda olacak, üreticiye bir getirisi olacak mı siye sordular. Bunun üzerine konu ile ilgili açıklama yapmak için kürsüye gelen Tarım İl Müdürü Ayhan Ünal, 2008 yılında 64 bin TL olan tarım yatırımının bu yıl 200 bin Tl olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini ifade etti. ne kadar anlatılırsa anlatılsın çiftçiyi faaliyete geçirmekte sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Ünal, fındığa alternatif ürün aradıklarını ve bulunduğu takdirde çiftçinin bir yıl boyunca çalışacağını belirtti.

“ Projelerimizde verimli olmaya başladığımızda daha iyi olacak. Üretime geçtikten sonra bizim bunu satamama gibi bir durumumuz yok. Pazarlama sıkıntısı olmayacaktır. Bazı büyük fabrikalar bu ürünleri ton işi alıyor ve bizden de talep ediyorlar. Ama tabi bazı sıkıntılar yaşanacaktır. Düzce’de tek sıkıntı fındığa bağlı çalışma yapılması yılın bir ayı çalışılıyor diğer aylar çalışılmıyor.
Yapılan konuşmaların ardından rapor oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemde başka madde bulunmadığından toplantı sona erdi.

Haber; R. BAL