İl Genel Meclisi Nisan ayı birinci bileşimi Sinan Aydın başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, görüşülen gündem maddelerinden İl Özel idaresi 2010 yılı ilköğretim okullarının temizlik hizmetleri için ayrılan ödeneğin yeniden planlaması talebi plan bütce komisyonuna havale edildi. İmar planı tadilat talebi ise imar komisyonuna havale edildi. Konuralap Beldesi’nde Konuralap ilköğretim okulu yeni binasına bitişik parselde bulunan taşınmazın arsa bedeli 11.140 TL’nin aktarılarak bedelinin ödenmesi ve üzerine anaokulu yapılması talebi eğitim ve kültür plan bütce komisyonuna havale edildi.
Çeltik üretim alanı ve miktarının artırkam amacıyla 1000 dekar alana 20 bin kg sertifikalı çeltik tohumu alım bedelinin % 50’si olan 20 bin TL’nin Özel İdare bütcesinden karşılanması talebi plan ve bütce komisyonuna havale edildi. Bayındırlık ve imar komisyonundan gelen mevzi imar plan tadilatı talebinin ardından kültür eğitim ve sosyal hizmetler komisyonu ile imar ve bayındırlık komisyonunun ortak hazırladığı raporu komisyon başkanı İbrahim Canpolat okudu ve kalıcı konutlarda bulunan Huzurevi’nin yanındaki iki bloktan oluşan binanın Huzurevi olarak kullanılması için İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne tahsisi talebi üzerine komisyonunun aldığı karar meclisin oylarına sunuldu.
İl Genel Meclisi üyeleri sözkonusu raporu oybirliği ile kabul ettiler ve buna göre mevcut Huzurevi’nin bitişiğinde bulunan A ve B bloktan oluşan üç katlı bina Huzurevi olarak kullamak amacıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne tahsis edilmiş oldu.