İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı 5. bileşimi yapıldı ve bu ayın toplantıları tamamlandı. Sinan Aydın başkanlığında yapılan bu ayın son bileşiminde gündem maddelerinden biri olan İçişleri Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Dairesi Başkanlığı’nın genelgesi gereğince kadın erkek eşitliği komisyonu kurulması teklifi görüşüldü ve komisyona oybirliği ile Sema Çelebi, Muzaffer Bülbül, İsmail Arslan, Nedim Albayrak ve Muharrem Şen seçildiler. Plan Bütce komisyonunun hazırladığı norm kadro değişikliği raporu okundu. Raporda İl Özel İdaresi’nin norm kadro cetvelinde görevde unvan değişikliği sınavına katılacak personelin müktesebine uygun olabilmesi için 5 dereceli tekniker kadrosunda bir adedinin 6 dereceli tekniker kadrosu ile değiştirilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
Gündemin bir diğer raporu ise ek bütce talebi hakkındaydı.
Plan Bütce komisyonu raporunda yer alan, “2010 yılında yapılması planlanan pek çok proje bulunmaktadır. Bu nedenle yeteri kadar ödenek bulunmadığından ek bütçe yapılması uygun görülmüştür. 2009 yılından nakit artığı ve 2010 yılı bütçe gelirlerinden meydana gelecek olan 4 milyon 250 bin ek gelire karşılık ilimiz merkez ve ilçelerinde şapmış olduğumuz sel felaketlerinden yıkılan ve yıllardır çözüm bulunamayan köprü projelerinin yapılması ön planda olmak üzere il genelinde yapılmakta olan ve yapımı planlanan çalışmalar için 4 milyon 250 bin tl ödenek verilmesi uygun görülmüştür.” teklifi yapılan oylama sonucu kabul edildi.
5 milyonluk borçlanma talebi oybirliği ile kabul edildi.
Toplantıda son olarak İl Genel Meclisi Denetim Komisyonu raporu komisyon başkanı İbrahim Bilgin tarafından okundu. Rapora göre 2009 yılı tahmini gelir bütçesi ve tahmini gider bütçesinin 10 milyon 500 bin lira olduğu, 2009 mali yılı kesinleşen gelirler olarak 60 milyon 149 bin lira, kesinleşen giderlerin ise 59 milyon 730 bin lira olduğu bildirildi.
Mecliste, Konuralp ilköğretim okulu yanında bulunan alana anaokulu yapımı için 11 bin 140 liranın ödenmesi teklifi kabul edildi. Çeltik alamı kararırın dışında Bolu Dağı viyadükler mevkiindeki kaynak suyunun on yıllığına kiraya verilmesine karar verildi.
İl Genel Meclisi’nin Nisan ayı son bileşiminde raporlar üzerine yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi.