Bugün Muratbey köyünde yaşanan su sıkıntısına dair yaptığımız haberin ardından İl genel meclisi Üyesi Harun Veziroğlu’ndan açıklama geldi. Veziroğlu, suyun aynı köyde bulunan Bilal mahallesine verileceğini söylerken, muhtar Çolakoğlu’nun kaymakamlığın ve özel idarenin haberi yok şeklindeki iddialarını da kabul etmedi.
Veziroğlu, “ Muhtar Bilal mahallesine su vermek istemiyor. Encümenin de haberi var, idarenin de haberi var. Mahalleye su alınması için 2012 Köydes ödeneklerinden 25 bin TL ödenek ayrıldı. Kaymakamlık birlik kararıyla yapılıyor.Bilal Mahallesine yetersiz su gidiyor. Muratbey’e gelen suyun yeterli olduğuna dair elimizde özel idare raporları var. Hayvan sayısına göre köye gelen su yeterli.Köylüler saat taksınlar, tarla sulamayı bıraksınlar,Su sıkıntıları olmayacak. Bilal Mahallesine’de su geldiği zaman saat takacaklar.Eğer takmazlarsa oraya da yetersiz verilecek. Bizim köylerimizin yüzde 90’ında su sıkıntısı yok su harcama sıkıntısı var.” Dedi.

Veziroğlu, suyun yetersiz olduğunu savunan Muratbey köyü halkının uzaklığı ne olursa olsun bir kaynak bulması halinde özel idarenin ekipman desteği sağlayacağını da vurguladı.

HABER:H.İŞCAN