21 MART'TA İHALE YAPILDI
21 Mart 2017 Salı günü saa14.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bir ihale şu günlerde çok konuşulur oldu. İhale sonucunda en düşük teklifi veren firmanın geçen yıl aynı işi yapan firma olması bazı meclis üyelerinin tepkisine yol açtı. Söz konusu firmanın yaptığı işten memnun kalınmadığı öne sürülürken, diğer bir iddia ise aynı sorunların yaşanmaması için bu yıl ihale şartnamesinde yapılan düzenlemelerle kağıt üzerinde oynandığı iddiası...

5 FİRMA KATILDI
Anılan tarih ve saatte Düzce Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nın "Düzce Geneli Yol Güzergahlarında 400 HP Gücünde Asfalt Kazıma Makinesi ile Yol Kazınması, PMT Yol Yapım ve Asfalt Yol Yapım İşi" başlığı altında çıktığı ihaleye 5 firma katıldı.

İHALEYE KATILAN FİRMALAR VE TEKLİF ETTİKLERİ BEDELLER
5 firma ve yüksekten düşüğe verdiği teklifler şu şekilde: Çebi İnşaat Taahhüt Firması 6 Milyon 600 bin TL, Asfalt Yapı Firması 5 Milyon 992 bin TL, Kartal Yol Yapı Firması 5 Milyon 261 bin TL, Beyza Proje Danışmanlık Firması 4 Milyon 849 bin TL ve CM Yol İnşaat Firması 4 Milyon 500 bin TL.

İHALENİN GEÇEN YILKİ FİRMADA KALMASI TEPKİ ÇEKTİ
İhale sonucunda ise yol yapım işi, 4.5 Milyon TL ile en düşük teklifi veren CM Yol İnşaat Firması'nda kaldı. Ancak bu durum özellikle bazı il genel meclis üyelerinin hoşuna gitmedi. Geçtiğimiz yıl da aynı ihaleyi kazanan söz konusu firmanın işini beğenmeyen meclis üyeleri, duruma tepki gösterdi.

"ŞARTNAMEYLE OYNANDI" İDDİASI
Benzer sorunların bu yıl yaşanmaması için Düzce Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından hazırlanan ihale şartnamesinde düzenlemeler yapılması istendiği ve söz konusu düzenlemelerin kağıda döküldüğü iddia edilirken, ihalenin ardından yapılan incelemede ise eski şartnamenin sunulduğu iler sürüldü.

RAKİP FİRMALAR 'İPTAL' İSTİYOR
İhaleyi alacak firmanın Düzce'de asfalt şantiyeti olması gibi şartlar getirildiği öne sürülen yeni şartname üzerinde oynandığı iddiaları rakip firmalardan bazılarını da ayaklandırırken, şimdi ihalenin iptali istendiği konuşuluyor.

HENÜZ İMZADAN ÇIKMADI
Henüz imzadan çıkmayan ve durumun Düzce Valisi Zülkif Dağlı'ya da aktarıldığı ihale ile ilgili süreç devam ediyor.