Düzce merkez Aydınpınar Caddesi'nde bulunan belediyeye ait arsanın LPG tahsisi konarak satışa çıkarılmak istenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Mart ayında AK Partili üyelerin oylarıyla meclisten geçen karara İYİ Parti başta olmak üzere CHP'li ve MHP'li meclis üyelerinin yanı sıra bazı AK Partililer de karşı çıkmıştı. Yapılan itirazlar üzerine belediye meclisi tarafından oy birliği ile iptal edilen Düzce Belediyesi'nin satış talebi ile ilgili yönetime 'Kamuoyunu aydınlatın' çağrısı geldi.

"Neden aceleyle karar alındığını anlamakta güçlük çekiyoruz"

Düzce Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Ender Çakar, yaptığı yazılı basın bildirisinde, şunları kaydetti:"Öncelikle bilinmesi gereken husus, ilgili konu, mart ayındaki belediye meclisi toplantısı öncesi meclis komisyonundaki görüşülmesi esnasında Meclis Üyemiz Sayın Erkan Dinçer’in ve rahmetli Kemal Günaydın’ın olumsuz oylarına rağmen, oy çokluğu ile meclis gündemine gelmesidir. Konunun o dönemde neden detaylı ve ‘hukuki’ boyutları ile ve Meclis Üyemiz Sayın Erkan Dinçer’in menfi oyu ve muhalif tutumuna rağmen yeterince irdelenmediği, neden acele ile karar alındığını anlamakta güçlük çekiyoruz."

Meclis üyelerinin askı süresi içerisinde yaptığı itirazlar sonuç verdi
İYİ Parti meclis üyelerince, konunun gündeme geldiği andan itibaren uygulamanın yanlış olduğu defaten farklı mecralarda dile getirildiğini belirten Çakar, "Mart ayında yapılan mecliste İYİ Parti meclis üyelerimiz başta olmak üzere, bazı AK Partili, MHP’li ve CHP’li meclis üyelerinin tüm itirazlarına rağmen konu belediye meclisinde oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Bununla beraber başta Sayın Ergin Çelikağ olmak üzere, meclis üyelerimizin askı süresi içerisinde yaptıkları itirazlar sonucu yapılan değerlendirmede konu tekrar belediye meclisi gündemine gelmiş, bu sefer ise bir önceki seferde de olumlu oy veren meclis üyelerinin verdikleri yine ama tamamen farklı “olumlu” oyları ile konu reddedilmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

"Satışa çıkacak arsanın üzerine LPG tahsisi konması rekabeti ortadan kaldırır"
Çakar, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Dileğimiz meclis gündemine gelen konuların gerekli idari prosedürleri geçirirken daha iyi irdelenmesi, acele ile hareket edilmemesi,meclis üyelerinin daha iyi bilgilendirilmesi ve şahsi kanaatler ve hükümlerden ziyade aklı selimin belediye meclisine hakim olmasıdır. Ancak bu şartlar gerçekleşir ise, fahiş yanlışların önüne geçilebilir. Bizim için mühim olan Düzce halkının menfaati olup, her ne olursa olsun satışa çıkacak arsanın üzerine LPG tahsisi konması satışta rekabeti ortadan kaldıracak bir durumdur, hukuki geçmişi bir yana ihale şartlarını birinin lehine oluşturmak kabul edilebilir değildir."