Düzce Orman İşletme Müdürlüğü 2020 yılının üçüncü orman emvali satış ihalesini müdürlük ihale salonunda gerçekleştirdi. Bu ihale ile beraber 35 bin metreküp orman emvali ekonomiye ve sektörün ihtiyacına sunularak 11 milyon Türk Lirası gelir elde edildi.

2019 yılı program ve hedeflerinin üzerinde satış gelirlerine ulaşan Düzce Orman İşletme Müdürlüğü üretimin minimum olduğu yılın ilk aylarında hem sektörün ihtiyacını karşılamak hem de birim başına yüksek gelir elde etmek amacıyla 2020 yılına devreden orman emvali stoklarını ve yeni üretilecek emvallerini sektörün ihtiyacına sunmaya devam etti.

Müdürlük yetkililerinden yapılan açıklamada "Ülkemiz ormanlarının sürdürülebilirliğinin devamı, orman varlığının ve kalitesinin yükseltilmesiyle beraber orman ürünleri sektöründe ithalatın sıfıra indirilerek hem iç piyasanın hammadde ihtiyacının karşılanması hem de ihracat yapılıp ülkemize döviz girdisinin sağlanması hedefleriyle Düzce Orman İşletme Müdürlüğü bu amaçlarla görevini hassasiyetle yerine getirmeye çalışmaktadır." denildi.