Devlete ve yerel yönetimlere sızan paralel yapıyla bağlantısı saptanan kişilerle ilgili Türkiye genelinde soruşturma ve kovuşturmalar devam ediyor. İllerde gözaltı ve tutuklamalara ilişkin valilik ve başsavcılıklar tarafından belli periyotlarda bilgiler verilerek kamuoyu bilgilendiriliyor.


GELEN İHBARLAR ÜZERİNE 14 KİŞİYİ AÇIĞA ALDIK”


Düzce'deki belediyeler içerisinde sadece Cumayeri Belediyesi'nde 2 kişi görevden uzaklaştırılırken, Bolu Belediyesi'nden "14 belediye çalışanı açığa alındı" açıklaması geldi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, FETÖ/PDY terör örgütünün 15 Temmuz gecesindeki darbe girişiminin ardından belediyeye yapılan ihbar ve değerlendirmeler sonucunda 14 belediye çalışanının açığa alındığını açıkladı ve "16 Temmuz’dan bu yana belediyede görevli 1 avukat, 1 bilgisayar programcısı, 1 mühendis, 1 veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2 zabıta memuru, 6 daimi işçi, 1 tekniker, 1 itfaiye eri açığa alındı. Bu çalışanların soruşturmaları devam ediyor.” ifadesinde bulundu.


ARAMIZDA PROVOKATÖRLER DOLAŞIYOR DİKKATLİ OLALIM”


“Biz geçmişten, hatalarımızdan ders çıkardık. Durumdan vazife çıkaran provokatörlere izin vermeyelim." diyen Yılmaz şöyle devam etti: "Bu zor ama daha da inançlı olduğumuz günlerde bazı provokatörlerin aramızda dolaştığına tanık oluyoruz. Dikkatli olalım! Lütfen bunlara prim vermeyin! Enerjinizi bu zihniyetteki insanlara ya da söylediklerine harcamayın! Nafile ve çaresiz şekilde fırsatçılık yapmak isteyenleri söküp atalım içimizden. Bu ülkeye, bu şehre yanlış yapanlar da, ortamı bulandırmaya çalışanlar da, durumdan vazife çıkarmak isteyenler de yaptıklarının hesabını verecektir."

C. ÜSTÜNER