Cedidiye Cami meydanında toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği üyeleri, Türkmenlere karşı yapılan zulmü sert bir dille eleştirdi. İHH üyeleri, Suriye’de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine, yapılan zulmü kınayarak tekbirler eşliğinde protesto ettiler.



Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Osman Altundal, yapılan zulme sessiz kalınmaması gerektiğini vurguladı.



Altundal, “Küfür ve bidat ehli içimize soktukları hainler vasıtası ile gece gündüz kendi davasının gerçekleşmesi için çalışıyor ama biz Müslümanlar esefle belirtelim ki uyuyoruz. Bu uyku öyle bir uykudur ki; Suriye’de Ehlisünnet Müslümanlar öldürülür sesimiz çıkmaz, Irak’ta Ehli Sünnet Müslümanlar öldürülür kılımız kıpırdamaz, Afganistan’da Ehlisünnet Müslümanlar öldürülür gözümüzden bir damla yaş akmaz, Mısır ve Libya hakezâ… Bu nasıl iştir ki İran ve Amerika ve Rusya ile birlik olup Ehlisünnet Türk’e, Kürd’e, Arab’a, Boşnak’a saldırır da bu Ümmet yani Ehlisünnet böyle büyük bir gaflet içerisinde bulunabilir. Evet, içimize yerleştirdikleri lavrence’ler vasıtası ile bize korkaklığı, bize teslimiyeti, bize ürkekliği ve bize ihaneti öğrettiler. Bu sessizlik ondan, bu gariplik ondan.Ama artık o günler geride kaldı, Ümmet diriliyor; Türkü, Kürdü, Lazı, Arabı, Çerkezi hepsi bir bayrak altında toplanıyor. GELEN BİZİZ GİDEN ONLAR – BAYRAK ANADOLU’DA DÜŞTÜ ANADOLU’DAN KALKACAK AYAĞA… Batının çıldırması bundan, İran’ın kudurması bundan, İsrail’in deli gibi dönüp durması bundan. Bütün dünya Müslümanları ANADOLU’yaa bakıyor, buradan başlayacak kurtuluş müjdesine bakıyor.”ifadelerini kullandı.

Altundal, “Bugün Türkmen Dağı’nda dökülen her kanın damlasında bunların ihanetinin izi vardır. Elbet gün gelecek hesap sorulacaktır, hatta sorulmaya başlanmıştır.”dedi.

Haber;S.KAŞKIR