Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları kuruluşlarının 50. Yılında Düzce Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip lisesi’nde bir araya geldi.
Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği tarafından organize edilen Bayramlaşma törenine Okul Müdürü Varol Tayhan’ın açılış konuşmasıyla başlandı. 23.Dönem Düzce Milletvekili Prof. Dr.Celal Erbay, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali işler Başkanı İsmail Ustaoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama Dairesi Başkanı Recep Sönmez,  Kocaeli Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Emekli Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer,Düzce İHL eski öğretmenlerinden A.Ü. Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi emekli Öğretim Görevlisi Muzaffer Özcanoğlu,Demokrat Parti İl Başkanı Zekeriya Korkmaz, Düzce emekli merkez Vaizi Mehmet Sönmezoğlu, Düzce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş başta olmak üzere öğretmenler, idareciler ve çok sayıda  Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunları hazır bulundu.
Okul Müdürü Varol tayhan konuklara hitaben yaptığı konuşmada Düzce İmam Hatip Lisesinin Türkiye’de açılan ilk ilçe İmam Hatip Lisesi olma özelliğine sahip olduğunu dile getirerek, bu arsanın bağışlanmasında katkısı bulunan rahmetli Osman kuyumcu ve yeğeni Ali Kuyumcu’ya şükran borçları olduğunu belirterek, bu yıl  50. Kuruluş yıldönümünde yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi:
23.Dönem Düzce Milletvekili Prof. Erbay’da yaptığı konuşmada  “Biz yalnız Düzce’ye değil, Türkiye’ye yeteriz.Yeterki beraber olalım” dedi.
Diyanet işleri Başkanlığı Atama Dairesi Başkanı Recep Sönmez’de yaptığı kısa konuşmada  İmam Hatiplerin farkının artık bilinen bir gerçek olduğunu hatırlattı.
Emekli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’de yaptığı konuşmada “Bu ülkeyi yönetenler bu camiadan çıktı” diyerek gelinen noktaya dikkat çekti. Düzce İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Selami Bozdemir’de yaptığı kapanış konuşmasında İHL’nin 50,kuruluş yıldönümünde hazırlanacak bir dergi için arşivde bulunan bilgi ve belgelerin ulaştırılmasını istedi.Program etli pilav ayran ve tatlı ikramının ardından sona erdi.