18 Haziran’a kadar boşaltma süresi verilen Kiremitocağı prefabriklerinde bugün yer yerinden oynadı. Sabah saatlerinde prefabriklerin elektrik ve suyunu kesmek için ekipler geldi. İşte olaylar da bu sırada çıktı. Prefabriklerinin elektrik ve suyunu kestirmek istemeyen vatandaşlar ekiplere karşı koyunca bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Vatandaşlar büyük tepki gösterirken sara hastası olduğu öğrenilen Abdullah Yıldırım olaylar sırasında fenalaşarak 112 ambulansıyla hastaneye kaldırıldı.

 “ Elim kırılsaydı da oy vermeseydim” diye feryat eden bir vatandaş eline bıçak alarak kendini öldürmek istedi. Ancak polis memurları sinir krizi geçiren adamı zorla ikna etti.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken, zaman zaman görevlilerle vatandaşlar arasında tartışmalar yaşandı.

Elektrik ve suları kesilen prefabrik sakinleri öğleden sonra valilik binası önüne geldi. Valiyle görüşmek isteyen prefabrik sakinleri karşılarında çevik kuvvet ekiplerini buldu.  Elektrik ve suları kesilirken prefabriklerin bulunduğu bölgeye gelen Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenolcan ve İşçi Partisi Başkanı Fethi Sönmez  valilik önüne de gelerek prefabrik sakinlerine destek verdi.  Bir süre valilik önünde bekleyen grup daha sonra basına açıklamada bulunarak Vali Vasip Şahin’i sorunlarını çözmeye davet etti.

“Elektriğimi açın televizyon izleyeceğim”
Prefabriklerde oturan bir çocuk ise Elektriğimi açın televizyon izleyeceğim” diyerek Şahin’e seslendi.  Vali yardımcısı ile görüşen prefabrik sakinleri, olaysız bir şekilde dağıldı.