Kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya yurttaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek. Bu belgeler, ilgili kuruluş tarafından doğrudan, Adrese Kayıt Sistemi’ne dayalı Kimli paylaşım Sisteminden elde edilecek.

 

Başbakan Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan genelgeye göre, kamu kurum ve kuruluşları yaptıkları işlemlerde, MERNİS veri tabanında yer alan ve T.C.kimlik numarası ile ilişkilendirilmiş bulunan ”Kimlik Paylaşımı Sisteminden elde edecekleri yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerini esas alacaklar. Henüz kimlik paylaşım sistemine bağlanmayan kamu kurum ve kuruluşları ise hazırlıklarını en kısa sürede tamamlayarak Kimlik Paylaşım Sistemine bağlanacak.

 

Kırtasiyeciliği ortadan kaldırılması hedefi doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülen iş ve işlemlerde, nüfus müdürlüklerinden veya yurttaşlardan yerleşim yeri ve diğer adres belgesi ile nüfus kayıt örneği istenmeyecek, bu belgeler, ilgili kuruluş tarafından doğrudan kimlik paylaşım sistemi’nden elde edilecek.

 

Ulusal Adres Veri Tabanının güncel tutulması amacıyla İl Özel İdareleri ve belediyelerce “Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmelik” hükümleri titizlikle uygulanacak, mahalle, cadde, sokak adı gibi adres bileşenlerinde meydana gelen değişikliklere kısa sürede kamuoyuna duyurulacak.