Düzce'nin zirai durumu ve konumu Manşet Programı'nda masaya yatırıldı. Akçakoca Zıraat Odası Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi (UFK) üyesi Levent Şahin Başaran ile Gümüşova Zıraat Odası Başkanı Mafil Tavlı'nın katıldığı programda Düzce ilinde zırai konuda yaşanan sorunlar tartışıldı. Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran her iki oda başkanı özellikle bazı brokratların Düzce'yi tanımadan karar verdikleri konusunda ortak tavır sergilemeleri dikkat çekti.

Akçakoca Zıraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, Düzce'de tarımın ikinci plana itilmesinden duyduğu sıkıntıyı dile getirerek "önce tarım Düzce'de birinci plana çıkması lazım. Bu hızlı çöküş ve hızlı kaçış malesef sürecek" dedi.


Gümüşova Zıraat Odası Başkanı Mafil Tavlı'da, "Düzce'de tarım da, turizm de, sanayi de olmalı. Düzce buna müsait bir il." dedi. "Meşe ağacının olduğu yerde su aramaya gitmem" diyen Tavlı, yerinde araştırma yapılmadan çalışma yapılmasının hem ekonomik anlamda hem de zaman açısından zarara neden olduğunu söyledi. Tavlı; "Düzce'yi idare edenler, Düzce'yi tanımayan brokratlar masa başında Düzce'yi idare etmeye çalışıyorlar."


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı arasında "yetki kargaşası" olduğuna da dikkat çeken oda başkanları, kendilerine danışılmadan alınan kararların ilin içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini dile getirdiler. Oda başkanı Tavlı "bize sormuyorlar, bizi konuşturmuyorlar. Herkes eteğinde ki taşları döksün. Bütün yetki Tarım İl Müdürlüğü'nden alınmış Çeve ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verilmiş." dedi.

 

 

Haber;E.Tayhan