Düzce’de D-100 karayolu üzerinde bulunan akıllı kavşaklarda kazaların sonu gelmiyor. Bu kazaların sık sık yaşandığı kavşakların başında Gümüşova mevkiinde bulunan Selamlar kavşağı geliyor. Önceki gün meydana gelen kazada, Sakarya istikametinden gelen bir kamyonet Selamlar Köyünden motosikletiyle D-100 karayoluna çıkmak isteyen İlhan S.’yi hayattan koparırken dün gece aynı kavşağın bu kez Sakarya istikametinde yaşanan kazada ise Ali T.  İsimli bir vatandaş yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpması sonucu hastanede vefat etmişti.

Kazaların yaşandığı kavşakta göze ilk çarpan eksiklikler ise sinyalizasyon sisteminin bulunmaması ile özellikle sürücülerin gece yaptıkları yolculuklarda, kavşak kenarında bulunan banketleri ışıklandırma yetersizliğinden dolayı fark etmemeleri oluyor. Gümüşova Organize Sanayi Bölgesine giden hafriyat kamyonlarının kavşağı çok sık kullanmaları da vatandaşları korkutuyor. Karayolları ve SEDAŞ’tan çözüm bekleyen kavşakta, şuan yalnızca banketlerde boyama çalışması ve az da olsa uyarıcı levha göze çarpıyor.


Selamlar Köyü Muhtarı Sinan Çiftçi kavşakta Gümüşova OSB’ye giriş çıkış yapan kamyonlar nedeniyle yoğunluk olduğunu ifade ederek kavşaktaki eksiklikler hakkında açıklamalarda bulundu. Çiftçi, kavşakta özellikle gece aydınlatmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Köy halkı akıllı kavşak ismiyle anılan kavşağın kazalarda en büyük etken olduğunu düşünüyor. Peş peşe yaşanan kazaların can alması Selamlar Köyü halkının tedirginliği iyiden iyiye artırdı. Yolu en çok kullananların başında gelen köylüler yetkililerin kavşakta gerekli çalışmalarla tedbir almasını bekliyor.

Haber:Y.SEVER