Düzce Belediye Meclisi'nin mayıs ayı birinci birleşiminde aldığı karar doğrultusunda almış olduğu iki karar büyük takdirle karşılandı.Düzce Tütün Kolanyasının mucidi "Servet Tütün Kolonyası" olarak sadece Türkiye'de değil dünyada isim yapmış, bu sayede Düzce'nin adının da duyulmasında büyük emeği geçmiş adeta "Düzce'nin Markası" olmuş Servet Bucurgat'ın adı işte bu caddede ebedileştirildi. Bundan böyle merkez 1405. Caddenin adı "SERVET BUCURGAT CADDESİ " olarak anılacak.

Mecliste alınan kararın ardından merhum Servet Bucurgat'ın eşi Nurten Bucurgat, torunu Dilara ve kızı Gülgün Çakmak ile yaptığımız görüşmede duygusal anlar yaşandı. Mikrofonlara konuşmaktan kaçınan eşi Nurten Bucurgat " para pul değil, o bir gerçek Servetti " diyerek özetlediği merhum Servet Bucurgat için "O'nun bıraktığı bayrağı ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağız" dedi.Kızı Gülgün Çakmak 'ta yaptığı açıklamada " Bu büyük acımızın içinde bizi meclis toplantısına davet ederek, bu düşüncelerini bizimle paylaşan başta belediye başkanı ve meclis üyeleri olmak üzere hepsine ailem ve şahsım adına sonsuz teşekkürler ediyoruz.Hayatımız boyunca bu caddeden geçerken bir yandan burnumuz sızlayacak, diğer yandan da çok sevinerek geçeceğiz. Ve hiçbir zaman da babamızı unutamayacağız. Sağlığında ve vefatının ardından arkasından bu kadar güzel sözler konuşulan bir babanın evladı olmaktan gurur duyuyor ve mutluluk duyuyoruz, tekrar çok teşekkür ediyoruz" dedi..

İki dönem 1994-2004 yılları arasında Düzce Belediye Başkanlığı yapmış 1999 Düzce depremlerini yaşamış Ruhi Kurnaz'ın adı da merkez 1375. caddede ebedileştirildi.İşte bu cadde de bundan böyle RUHİ KURNAZ CADDESİ olarak anılacak.

Haber:E.TAYHAN