AK Parti, yerel seçimlerin erkene alınması için görüşmelerini sürdürüyor. Önce MHP İle görüşen ak parti heyeti yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılması konusunda uzlaştı.
Bugün de AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli,  CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile bir araya geldi.
Canikli, CHP Grup Başkanvekilleri Muherem İnce ve Emine Ülker Tarhan ile 45 dakika görüştü. Görüşmelerin ardından konuşan Canikli, ''MHP ile yaptığımız görüşmede önümüzdeki mahalli seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasının uygun olacağı konusunda ön mutabakat ortaya çıkmıştı'' dedi.
CHP grup başkanvekilerinin tarih konusunda 3 Kasım 2013'un daha uygun olacağı görüşünü kendileriyle paylaştığını kaydeden Canikli, ''Kendileri böyle bir anayasa değişikliğine karşı olmadıklarını, ancak bu amaçla yapılacak olan anayasa değişikliği çalışmalarına aktif olarak birlikte katılmayı düşünmeyeceklerini bizimle paylaştı. Yani, yapılacak düzenlemenin ortak imzayla TBMM Başkanlığı'na takdim edilmesi çalışmasına katılmayı düşünmediklerini söylediler. Daha önce MHP ile yaptığımız görüşmede, metin üzerinde anlaşılması halinde birlikte verilebileceği konusunda kanaat ortaya çıkmıştı'' diye konuştu.