İl Koordinasyon kurulu Vali Yardımcısı Muammer Aksoy başkanlığında toplandı. Kaymakamlar, belediye başkanları ve daire müdürlerinin katıldığı toplantıda, 2011 yılının değerlendirmesi yapıldı. Toplantıya çağırılan yatırımcı kuruluşların 159 projesi olduğunu ve 4 milyar 150 milyon olan bu projelere 2011 yılı sonu itibariyle 273 milyon 992 bin TL harcandığını açıklayan Vali yardımcısı Muammer Aksoy, tüm daire müdürlerinden 2011 yılı değerlendirmesini istedi. Aksoy, önemli olanın Düzce’nin gelişmesi ve güzelleşmesi adına projelerin fiziki oranda gerçekleşmesi olduğunu belirtti. Aksoy değerlendirmeler sırasında her daire müdürünün açıklamasının ardından , projelerin sayısına göre kullanılan miktarın neden az ya da çok olduğunu sorguladı.

DALÇIK'I SORDU

Karayolları 4. Bölge temsilcisinin 2011 yılı değerlendirmeleri sırasında, ülke genelinde yapılan çalışmalardan daha çok bölgemizde yapılan yatırımların önemli olduğunu belirten Aksoy, Dalçık konusunda bir sorun olup olmadığını sordu.

Aksu’nun sorusunu ise Belediye Başkanı İsmail Bayram yanıtladı. Bayram, “ kar yağışının durmasından sonra, yan yolların yapımına devam edilerek en kısa sürede yan yollar geliş gidiş olarak trafiğe açılacak.” Dedi.

Karayolları temsilcisinin konuşması sırasında, Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Bolu Dağının ışıklandırılması ile ilgili olarak bir talepleri olduğunu dile getirerek, çok önemli bir yol güzergahı olan Bolu dağının ışıklandırma projesi için çok geç kalındığını bir an önce bu projenin hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yol sorunu olan bir başka ilçe Yığılca’nın Kaymakamı Nuri Gezici ise, Düzce Yığılca yolu projesi içinde olmayan viyadük konusunda talebini dile getirdi.

Ulaştırma Bakanlığı 13. Bölge Müdürlüğü temsilcisinin 2011 faaliyetlerini anlattı sırada ise, Akçakoca’da yapılması planlanan balıkçı barınağı ve rıhtım konusunda anlaşmazlık yaşandı. Ulaştırma Bakanlığının yapmayı planladığı 2 değişik projeden hiç birini istemediklerini söyleyen Akçakoca Kaymakamı Mehmet Ünal, mevcut barınağın görüntü kirliliğine neden olduğunu ve hiçbir ekonomik değeri olmadığını söyleyerek, balıkçılarında memnun olmadığını ve tamamen kaldırılması gerektiğini savundu.

ÖZEL İDAREDE YÜZDE YÜZ BAŞARI

2011 yılının en başarılı kurumlarından biri olan Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Üstünel’in değerlendirme konuşmasında kurumun 7 projeden tamamını az ödenekle gerçekleştirmesi Vali yardımcısı Muammer Aksoy’un da dikkatini çekti. Aksoy, diğer kurumların tersine az parayla fiziki gerçekleştirme oranının yüzde yüz olmasını tebrik etti. 

Henüz dün göreve başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı da toplantıda söz alarak geçen yılın eğitimdeki projelerini kısa bir şekilde değerlendirdi.

EN AZ PROJE SAĞLIKTA

İl sağlık Müdürü Ersin Şimşek sağlık konusundaki değerlendirmede, 2011 yılında hazırlanan 10 projeden birinin bittiğini, diğerlerinin ise devam eden, ihaleye çıkan ya da bekleyen projeler olduğunu söyledi.

BİR BAŞARI DA TARIM’DAN

Kurumlar arasında 2011 projelerinde başarı sağlayan bir diğer kurum da tarım İl Müdürlüğü oldu. Tarım Müdürlüğü 8 projesinde yüzde yüzlük fiziki gerçekleştirme sağladı.

Toplantı diğer il müdürlerinin kurumları ile ilgili olarak yaptıkları değerlendirmelerle sona erdi. 

Haber; H. İŞCAN