Belediye Başkanı İsmail Bayram, Darıca'da zemin etüdü yapılan Düzce şehirler arası terminali için önlerinde hiçbir engel bulunmadığını çalışmalara yaz aylarında başlanacağını söyledi.

Önümüzde bir problem yok

Zemin etüdünden çıkan sonuçlar doğrultusunda uygulama projesi için çalışmalarına başladıklarını ifade eden Bayram, “ Uygulama projesinin ardından yapımı için ihale sürecine başlayacağız. Bu yaz temel atmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şuan itibariyle önümüzde bir problem yok. Terminal Çok uzun sürecek bir inşaat değil... bizim için başlamak çok önemli. İhalesini yaparak bu yıl başlayacak.”dedi.

Bakanlıktan ciddi bir destek aldık

Düzce ve ilçeleri için büyük problem olan Katı atık tesisinde sona yaklaşıldığını ifade eden Bayram, projeye kısa süre içerisinde bakanlıktan onay verileceğini dile getirdi.

“Yer ve proje ile ilgili hiçbir sorunumuz yok.” diyen Bayram, “Şuan bakanlıkta bu hafta sonu itibariyle projemiz çıkacak. Belki yazdan da önce projenin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmalara başlıyacağız. Bakanlıkla da tüm görüşmelerimizi yaptık. Bakanlıktan da ciddi bir destek aldık. Tüm belediyeler ve Düzce adına katı atık projemizi de hayata geçirmiş olacağız.”diye konuştu.

Her iki proje de hayati proje

Terminal ve Katı Atık tesisinin Düzce için hayati öneme sahip iki proje olduğunu belirten Bayram, seçime endeksli bir çalışma içinde olmadığını ifade etti.

Bayram, “ Biz bunlarla ilgili bütün süreçleri gerçekleştirdik. Ancak 2013 yılı itibariyle adım atma noktasına getirdik. İnşallah bu yıl içinde bunlara başlayacağız. Artık hayata geçirme safhasına başladık. Seçime endeksli çalışma yapılmaz. Benimde gönlüm isterdi ki 2012 de başlayalım, şimdiye bitmiş olsun. Ancak iş yapma süreçlerinde bazı engeller çıkabiliyor. Biz şuanda bunları aşmış durumdayız. Seçime de yetişebilir. Önemli olan bu noktaya gelmesi ve kararlılıkla ileriye gitmesi. Bu projelerin geriye gitmesi söz konusu değildir. Bunlara start verilmiştir. ”dedi.

Haber: S. KAŞKIR