Müdürlüğünü ve satış temsilciliğini yaptığı akaryakıt firmasının, Düzce Belediyesi’ne sattığı akaryakıttan ekstra kazanç sağladığı yönünde yerel bir gazetede çıkan habere ilişkin bu kez belediye meclisi üyelerine hitaben konuşan MHP Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu, iddiaları bir kez daha reddetti. 

Şahsıyla ve belediye meclisi üyeliğiyle ilgili bir konu olduğu için konuyu meclis üyesi arkadaşlarıyla paylaşmak istediğini belirten Katırcıoğlu, şu açıklamayı yaptı. “18 Ekim 2015 tarihinde yerel basında bir gazetede şahsımla ilgili mensubu olduğum bir firmaya menfaat sağladığımla alakalı olarak bir haber yayınlandı. 5 yıl boyunca mensubu olduğum firmaya Düzce Belediyesi'nin kaynaklarını aktardığımla ilgili ifadelere yer verildi. Bu haberi yapan basın organı maalesef yanlış bilgilendirilmiş, yanlış kaynaklandırılmış, Düzce Belediyesi ile mensubu olduğum ticari firmanın ilişkisi 5 yıl değil 8 yıldır devam etmektedir. Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Keleş’in birinci dönemi olan 2007 yılından itibaren başlayan bir süreçtir. Bu dönemde sayın belediye başkanımızın başkan yardımcısı, mensubu olduğum firmaya gelerek Düzce’de hiçbir akaryakıt firmasından akaryakıt alamadıklarını ihaleye firmaların girmediklerini kaydederek bizim firma olarak ihaleye girmemizi talep ettiler. Akaryakıt ihalesindeki sözleşmeden dolayı biz bu ihaleye giremeyeceğimizi ifade ettik. İhale şartnamesinde iş deneyim belgesi gerekiyordu. Biz daha önce resmi bir kurumla bir ihale yapmadığımız için belgemiz yoktu, bundan dolayı ihaleye giremeyeceğimizi belirttik. Ancak idare ihale şartnamesinin hazırlanması idarenin tasarrufundadır. Biz bu maddeyi çıkartarak sizin ihaleye girmenizin önünü açarız ifadesinde bulundular. Böylelikle 2007 yılından 2014 yılına kadar firmam ile Düzce Belediyesi arasında ticari bir ilişki olmuştur.”

KATIRCIOĞLU: TEKNİK KONUYU BİLMİYORLAR

Katırcıoğlu, haberi yapan basın organının teknik olarak konuyu bilmediğini iddia ettiği bir hususu da açıkladı ve şunları kaydetti: “Diğer ihalelerde, ihalelerin denetlenebileceği herhangi bir kurum herhangi bir merci yoktur. Akaryakıt ihalelerinde, sizin ihaleye gireceğiniz tarihteki Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK)’nun düzenlemiş olduğu rakamı sizin aşmanız asla mümkün değildir. Aştığınız takdirde ihale komisyonu bu dosyayı reddeder. İhale Komisyonunun gözünden kaçtığını farz edelim. Kamu İhale Kurumu bunu reddeder.”

KELEŞ: SAYIN KATIRCIOĞLU, İHALEYİ USULSÜZ ALDIĞINI İTİRAF ETTİ

Bu açıklama sonrası konuşan ve Katırcıoğlu’nun açıklamalarında ihaleyi usulsüz aldığını açıkça itiraf ettiğini söyleyen Keleş, “İhaleyi veren ben isem, alan da sizsiniz. Bu konuda ikimiz de suçlanıyoruz, demektir. Karşılıklı bunun cevabını veririz. Haklı mı, yoksa haksız mı vermişiz, gereken cezayı görürüz. Haksız almışsanız siz de gereken cezayı almış olursunuz. İkincisi çok net bir şekilde Düzce Belediyesi'ne iskontosuz mal sattığınızı böylelikle itiraf etmiş oldunuz. Bunun cevabını da iskontosuz mal niye verilir, nasıl verilir? Piyasadaki iskonto miktarını neden Düzce Belediyesi'ne uygulanmaz? Bunun cevabını da alan olarak biz, satan olarak da siz verirsiniz.” dedi.

İhale Komisyonunda yer alan isimleri sayarak düşüncelerini paylaşmayı sürdüren Katırcıoğlu, böyle bir ifade tarzının şahsına ve mensubu bulunduğu firmaya yönelik karalama olarak nitelendirdiği konuyu açıklamak istediğini kaydetti.

KATIRCIOĞLU: SON DERECE YAKIŞIKSIZ!

Katırcıoğlu, 30 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından belediye meclis üyeliği ilgili şahsına söylenecek her şeyi kabul edebileceğini fakat öncesiyle ilgili olarak yapıldığını söylediği karalama kampanyasını son derece yakışıksız bir tavır olarak gördüğünü söyledi.

Haberde kendisine yönelik suçlamayı reddeden Katırcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in onayının alınmadığını düşündüğünü aktarırken AK Parti’nin ve MHP’nin içerisinde yer alanların kendisine destek olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili Katırcıoğlu’na yanıt veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş basın kuruluşunun ‘Akaryakıt firmasının Düzce Belediyesi'ne hiçbir indirimi uygulamadan akaryakıt temin ettiği’ iddiasında bulunduğunu söyleyerek konunun sadece Katırcıoğlu’nu ilgilendirmediğini dile getirdi.

KELEŞ: İSKONTONUN DOLAYLI OLARAK BAŞKA YERLERE İNTİKAL ETTİRİLDİĞİ İDDİA EDLİYOR

Keleş, iddianın savcılık soruşturma aşamasında olduğunu belirtirken Katırcıoğlu’na yönelik iddiaların diğer bir boyutuna değindi. Keleş, “Kar marjlarını EPDK belirlemez. İki kurum arasında pazarlık usulü belirlenir. Akaryakıt alımları ihale yöntemleri zannediyorum, sizin söylediğiniz gibi değil. Şuanda akaryakıt alımlarının kar marjlarında yapılan iskontaları göz önünde bulundurduğunda iskontasız bir satış normal bir satış olarak görülmüyor. İddialar sadece sizin söylediğinizle de kalmıyor. Aradaki iskontonun başka şekilde dolaylı yoldan başka yerlere intikal ettirildiği söyleniyor. Bunların hiçbirine biz karar veremeyiz. Bu durum mahkeme sonucuyla ortaya çıkacaktır.” dedi.

Haber:Y.SEVER