2009-2011 senesinde Çoban kavşağına yapılan dalçık nedeniyle girişi kapatılarak diğer mahallelere bağlanan Koçyazı Mahallesi’ne müjdeli haber geldi.  Mahalle Muhtarı İsmet Mısır, mahalleye giriş için alt geçiş yapılacağının müjdesini Düzce Belediye başkanı Mehmet Keleş’ten aldığını söyleyerek bu müjdeyi mahalle halkına duyurdu.  Koçyazı Mahallesi Gazi Caddesi’nin D-100 karayolu ile kesiştiği nokta alt geçit ile D-100’ün altından Burhaniye Mahallesi’ne bağlanacak. Mahallenin girişinin kapatılmasından sonra esnafların zarara uğradığını, hatta bazı işyerlerinin kapandığını söyleyen mahalle muhtarı Mısır, mağduriyetin artık sona ereceğinin altını çizdi.

Müjde Keleş’ten geldi…

Mısır, “ 2009-2011 senelerinde dalcık çalışmalarından dolayı E-5 yükseltilerek önümüze istinat duvarı geldi.  Üst geçit yapıldı fakat iyi sonuç alamadık.  Bir de çıkışlarımız tersten oldu. Böyle kalabalık  bir nüfusu olan mahallenin girişinin olmaması esnafları hep mağdur etti. Mahalleye girebilmek için ya Karaca Mahallesi’nden geleceğiz ya da Kervan tarafından geleceğiz.  Önceden burası 9 tane köyün taşıyıcı yoluydu. Tersten istikamette trafik de bizi çok yoruyor. Bu sorunları hafifletmek için belediye başkanımla bir istişare içindeydik. O da en son mahalle halkına artık müjdeyi verebilirsin dedi.”

15 gün içinde çalışmalar başlıyor…

Mahallenin girişinin kapatıldığından beri mahalleye giriş çıkışlarda sıkıntılar yaşandığını söyleyen Mahalle Muhtarı Mısır, Düzce’nin girişi olmayan tek mahallesine girişin 15 gün içerisinde yapımına başlanacağını ve alt geçidin yapımından sonra Kervan ve Çoban’da yaşanan trafik sıkıntısının minimuma ineceğini ifade etti.

Muhtar Mısır, “Buradan karşı tarafa Nusrettin Mahallesi’ne geçiş üstünlüğü Rasim Bedir Paşa Bulvarı geliş istikameti direk buraya bağlanıyor. Yani bu Kervan tarafına da Çoban tarafında da trafik yoğunluğunu minimuma indirecek.  Kaldı ki burada 9 tane işyeri kapandı. Bu yol açılırsa bizim için çok iyi olacak. İnşallah 15 gün sonra büyük ihtimalle başlayacak.”

Haber; Ş. ÇAKIR