10. Olağan Genel Kurul sonucunda Düzce Barosu'nda başkan değişmedi. Mevcut Başkan Azade Ay, seçimin kazananı oldu.
Genel kurulun 20 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen birinci oturumu, divan oluşturulması ile başladı. Yönetim kurulu çalışma ve hesap raporları ile denetleme ile disiplin kurulu raporlarının okunmasıyla ilk gün oturumu sona erdi.
Seçim işlemi ise bugün yapıldı. Düzce'deki baroya kayıtlı avukatların, sabah saat 09.00'da Düzce Barosu yeni hizmet binasında sandık başına gittiği seçimlerde oy kullanma işlemi saat 17:00’da sona erdi.Genel kurulda 2 aday, başkanlık için yarıştı.
Mevcut Baro Başkanı Av. Azade Ay ve Av. Doğan Eser’in aday olduğu baro seçimleri sonucunda, Azade Ay 113 oyla görevine devam etmeye hak kazandı. 89 oyda kalan Avukat Doğan Eser ise 24 oyla seçimi kaybetti.

Düzce Barosu'nun seçimlerinde baro başkanının yanında yönetim kurulu için 8, denetleme kurulu için 3, disiplin kurulu için 3 ve Türkiye Barolar Birliği delegeliği için de 2 kişi seçildi. Söz konusu organ seçimleri için çarşaf liste uygulaması yapıldı.

Baro'nun ilk kadın başkanı ile devam
Öte yandan Düzce Barosu'nun ilk başkanı olan Hidayet Can 3 yıl, ardından başkan olan Ahmet Kurtuluş ise 4 yıl görev yapmıştı. Kurtuluş'tan sonra göreve seçilen Ali Dilber, 10 yıl ile en uzun başkanlık unvanını elinde bulunduran baro başkanı olurken, 2016 yılındaki 9. genel kurulda başkanlığa tekrar talip olmamıştı. Azade Ay ve Metin Güçlü arasında oldukça çekişmeli geçen seçimler sonucunda Azade Ay, baronun ilk kadın başkanı olurken, son seçimde yeniden aday olan Ay, avukatların çoğunluk oyları ile görevine devam etmeye hak kazandı.