Devlet hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı merkezi Düzce’ye son yıllarda yapılan en büyük sağlık yatırımlarından ikisi. Aziziye mahallesinde yapılan Devlet hastanesi inşaatı yanlış müteahhit seçimleri nedeniyle ağır aksak ilerlemeye çalışırken, aynı bölgede başlayan Ağız ve diş sağlığı merkezi ise hızla yükselmeye devam ediyor.

Yüklenici firma ile işçiler arasında yaşanan alacak davası nedeniyle sık sık olayların yaşandığı ve inşaatın durduğu Devlet hastanesi 3. Firmayı değiştirirken, borçlar nedeniyle işçilerin parası da ödenemiyor. Bunun yanı sıra bir de yasak olmasına rağmen inşaat alanında işçilerin çadırlarda barındığı ortaya çıktı. Vali Adnan Yılmaz’ın konuya el atmasıyla birlikte çadırların kaldırılması için harekete geçildi ancak inşaat alanında sorunlar hala devam ediyor.
İnşaat alanında yine kavga
Geçtiğimiz hafta paralarını almak için inşaat yetkililerinin kapısına dayanan işçiler bugün yine toplandı ve beklenen oldu. İşçiler ile firma yetkilileri arasında tartışma çıktı, polis olaya müdahale etti, tartışma karakolda sonlandı, her iki taraf da bir birinden şikayetçi oldu.
Ağız ve diş sağlığı merkezi sorunsuz ilerliyor
Düzce’nin önemli sağlık yatırımlarından biri olan ağız ve diş sağlığı merkezi inşaatı ise her geçen gün yükseliyor. 12 Eylül 2012 tarihinde alt yüklenici olarak Düzceli bir firmanın teslim aldığı inşaatın Temmuz ayında teslime dilmesi planlanıyor.

İnşaatta çalışan İşçilerin hepsi Düzceli. Bir kısmı evinden geliyor, bir kısmı oldukça iyi ortamda prefabriklerde kalıyor. Ayrıca firma, evinden gelen işçiler için servis sağlıyor. İnşaatın 4 ayda yüzde 30’unun tamamlandığını söyleyen yetkililer, çalışanlarla hiçbir sorun yaşamadıklarını söylerken, ana firmanın bazı ekonomik zorluklar yaşadığını, ama bu sorunları inşaata yansıtmadıklarını belirttiler.

Haber: H. İŞCAN